Úgy nő a mentősök fizetése, hogy csökken

HáziPatika

Ahogy arról korábban a HáziPatika.com beszámolt, múlt héten kapták meg immáron megemelt fizetésüket az egészségügyi dolgozók azóta, hogy megtörtént a bejelentett 12 százalékos béremelés. Sokan mégis kevesebbet pénzt kaptak, mint eddig.

Kevesebbet kapnak az emelés után

Több mentődolgozó fizetése is csökkent azután, hogy béremelést kaptak - számolt be az RTL Klub Híradója.

Győrfi Pál egészségügyi béremelés béremelés Országos Mentőszolgálat egészségügy fizetésemelés
Az érintettektől várják, hogy hivatalos panaszt tegyenek

Az Országos Mentőszolgálat zárt Facebook-csoportjában valaki azt írta, hogy úgy kapott 20 ezer forinttal kevesebb fizetést novemberre, hogy abban már benne volt a 12 százalékos béremelés. De volt olyan is, aki 50 ezer forinttal kapott kevesebbet. Egy négygyermekes mentős tavaly augusztusban 276 ezer forintot kapott, míg most már csak 243 ezer forintot vihetett haza - írja a 24.hu.

"Trükkös évközi béremelés"

Trükkös évközi béremelés az egészségügyben - erről számolt be a HírTV, miután szakdolgozók ezreinek csak papíron nőtt a fizetése az év végi ünnepek előtt. Mint írják, az illetékesek az érintettektől várják, hogy hivatalos panaszt tegyenek.

Mint ismeretes, a 2017 novemberétől járó béremelést még tavaly alkudták ki az egészségügyi érdekképviseletek. Kilencvenezer egészségügyi dolgozónak utaltak magasabb fizetést a hónap elején a hivatalos közlés szerint:

"A bér senkinél sem csökkenhetett"

Győrfi Pál, az Országos Mentő Szolgálat szóvivője szerint azonban a bér senkinél sem csökkenhetett. A kommunikációs vezető azután nyilatkozott az ügyben, hogy a 444.hu korábban közzétette egy műtőssegéd fizetési papírját, amelyen látszik, hogy a dolgozó eddig bruttó 161 ezer forintot kapott, a 12 százalékos béremelés után pedig ugyanennyit vihet haza.

"Az Országos Mentőszolgálat fejlesztését a kormány prioritásként kezeli, melyet több intézkedés is alátámaszt, a mentődolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének fejlesztése folyamatosan zajlik. A Kormány támogatása révén többlépcsős béremelés zajlik az Országos Mentőszolgálatnál. A tavalyi átlagosan 26,5%-os béremelkedés után 2017. novemberétől 12%-kal nőtt a mentők alapbére, a novemberi béremelés a mentőgépkocsi-vezetőket, a mentőápolókat, a mentőtiszteket és a mentésirányítókat is érintette.


Az orvosok bruttó 50 ezer illetve a szakorvosok bruttó 100 ezer forintos emelésben részesültek. A novemberre vonatkozó, emelt béreket a decemberi bérfizetéssel kapták meg bajtársaink.  A bér senkinél sem csökkenhetett. Az adminisztratív és fizikai állományú munkásokra a novemberi 12%-os emelés nem vonatkozott" - tájékoztatott Győrfi, aki a 2017-es év Egészséghőse lett.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső