Győrfi Pál lett az ország Egészséghőse

HáziPatika

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója lett a 2017-es év Egészséghőse.

Az ország vezető online egészségügyi portáljaként a HáziPatika.com elsődleges feladatának tartja a magyar emberek egészségértésének növelését. Szerkesztőségünk szerencsére nem maradt magára ezzel a feladatával: számos kiváló egészségügyi szakember és közéleti személyiség időt és energiát nem sajnálva dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet egy-egy betegség megelőzésére, vagy a kezelési lehetőségekre. Ezen emberek közül emelte ki a HáziPatika.com és a Nők Lapja Egészség azt az "Egészséghőst", aki a legtöbbet tette a lakosság edukációjáért. A szakmai zsűri Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatóját nevezte meg 2017 Egészséghősének.

Az egészséges táplálkozás 12 pontja

Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk. Ezért segítségképpen egy tizenkét pontos listát állítottunk össze, melyről az alábbi cikkünkben olvashat!

"Elrontani csak úgy lehet, ha nem teszünk semmit"

Mielőtt egy egész ország megismerte volna a mentőszolgálat szóvivőjeként, Győrfi Pál csak a bajbajutottakkal találkozott, 25 évig dolgozott ugyanis mentősként Budapesten. "Az évek során több tízezer esetet láttam el, saját szememmel láttam, hogy mi mindent kockáztat, aki nem vigyáz az egészségére" - mondta el a Nők Lapja Egészségnek a kommunikációs igazgató. A szakember szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges életmód fontosságát. A helyes táplálkozással, rendszeres testmozgással és a stressz megfelelő kezelésével számos életmóddal összefüggő betegség megelőzhető lenne. Emellett azelsősegélynyújtásfontosságát is rendszeresen hangsúlyozza - mint mondta, ezt elrontani csak akkor lehet, ha nem teszünk semmit, hiszen egy szívleállás esetén az ügyetlenebb újraélesztési próbálkozás is megadja az esélyt az életre. 

Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, Győrfi Pál kommunikációs igazgató és Szabó Éva, a Nők Lapja Egészség főszerkesztője
Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, Győrfi Pál kommunikációs igazgató és Szabó Éva, a Nők Lapja Egészség főszerkesztője.

Az országos ismertséget Győrfi Pál nem csak megtiszteltetésnek, hanem komoly, mindennapi felelősségnek is tartja. "A hitelesség a bizalom alapfeltétele, fontos, hogy az életemmel is jó példát mutassak. Az egészséges életmódot követem, minden reggel lenyomok hatvan fekvőtámaszt, és minden második nap futok egy szigetkört, illetve használom a feleségemtől kapott súlyzókészletet is. És bár a kedvenc ételem a csülkös bableves, ezt csak ünnepnapokon engedem meg magamnak" - mondta el a kommunikációs igazgató.


Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső