-2° - +8°
Kettős front

Győrfi Pál lett az ország Egészséghőse

HáziPatika

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója lett a 2017-es év Egészséghőse.

Az ország vezető online egészségügyi portáljaként a HáziPatika.com elsődleges feladatának tartja a magyar emberek egészségértésének növelését. Szerkesztőségünk szerencsére nem maradt magára ezzel a feladatával: számos kiváló egészségügyi szakember és közéleti személyiség időt és energiát nem sajnálva dolgozik azon, hogy felhívja a figyelmet egy-egy betegség megelőzésére, vagy a kezelési lehetőségekre. Ezen emberek közül emelte ki a HáziPatika.com és a Nők Lapja Egészség azt az "Egészséghőst", aki a legtöbbet tette a lakosság edukációjáért. A szakmai zsűri Győrfi Pált, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatóját nevezte meg 2017 Egészséghősének.

Az egészséges táplálkozás 12 pontja

Az egészséges táplálkozás témájában is nagyon sok - akár egymással ellentétes - tanácsot, szabályt találhatunk. Ezért segítségképpen egy tizenkét pontos listát állítottunk össze, melyről az alábbi cikkünkben olvashat!

"Elrontani csak úgy lehet, ha nem teszünk semmit"

Mielőtt egy egész ország megismerte volna a mentőszolgálat szóvivőjeként, Győrfi Pál csak a bajbajutottakkal találkozott, 25 évig dolgozott ugyanis mentősként Budapesten. "Az évek során több tízezer esetet láttam el, saját szememmel láttam, hogy mi mindent kockáztat, aki nem vigyáz az egészségére" - mondta el a Nők Lapja Egészségnek a kommunikációs igazgató. A szakember szerint nem lehet elégszer hangsúlyozni az egészséges életmód fontosságát. A helyes táplálkozással, rendszeres testmozgással és a stressz megfelelő kezelésével számos életmóddal összefüggő betegség megelőzhető lenne. Emellett azelsősegélynyújtásfontosságát is rendszeresen hangsúlyozza - mint mondta, ezt elrontani csak akkor lehet, ha nem teszünk semmit, hiszen egy szívleállás esetén az ügyetlenebb újraélesztési próbálkozás is megadja az esélyt az életre. 

Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, Győrfi Pál kommunikációs igazgató és Szabó Éva, a Nők Lapja Egészség főszerkesztője
Kulcsár Hajnal, a HáziPatika.com főszerkesztője, Győrfi Pál kommunikációs igazgató és Szabó Éva, a Nők Lapja Egészség főszerkesztője.

Az országos ismertséget Győrfi Pál nem csak megtiszteltetésnek, hanem komoly, mindennapi felelősségnek is tartja. "A hitelesség a bizalom alapfeltétele, fontos, hogy az életemmel is jó példát mutassak. Az egészséges életmódot követem, minden reggel lenyomok hatvan fekvőtámaszt, és minden második nap futok egy szigetkört, illetve használom a feleségemtől kapott súlyzókészletet is. És bár a kedvenc ételem a csülkös bableves, ezt csak ünnepnapokon engedem meg magamnak" - mondta el a kommunikációs igazgató.


Értékelje a cikket!

Hogy érzed magad? Országos eredmény megtekintése >>
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Milyen most a lelkiállapotod?
Letargikus vagyok
Kissé magam alatt vagyok
Kiegyensúlyozott vagyok
Jókedvű vagyok
Majd kiugrom a bőrömből
Hogy érzed magad?
Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!
Hogy érzed most magad fizikailag?
Teljesen hulla vagyok
Voltam már jobban is
Átlagos formában vagyok
Jól vagyok
Kirobbanó formában vagyok
Hogy érzed magad?
Lelkiállapot
Fizikai állapot
Legjobban:
Legrosszabbul:
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső