Hatalmas fejlesztés a szegedi klinikán

Több mint egymilliárd forintból kétszeresére bővítik a szegedi fül-orr-gégészeti klinikát. Az évente százezer pácienst kezelő klinika több szakterületen is közép-európai ellátási központ.

Új épületszárny épül a szegedi fül-orr-gégészeti klinikán. A munkálatokkal várhatóan 2020-ban végeznek, így jövőre már "21. századi körülmények között gyógyulhatnak a régió betegei, tanulhatnak a hallgatók, és végezhetik munkájukat a klinika munkatársai" - ismertette Rovó László rektor.

fül-orr-gégész, fül-orr-gégészet, Szeged, klinika, egészségügy, fejlesztés, új épületszárny
1,4 milliárdból bővül a szegedi fül-orr-gégészeti klinika. Fotó: 123rf

Az elmúlt években az intézményben ellátott betegek száma megduplázódott, így az 1960-as években a gyermekgyógyászati klinika elkülönítő részlegeként kialakított épület méretében és megjelenésében sem méltó az ott folyó munkához - tette hozzá.

Az orvos, aki a fülünkön segít - kattintson!

Az új szárnyban kialakítandó cochleáris implantációs központban a jelenleginél sokkal jobb körülmények között tudják majd ellátni azt az évi hatszáz beteget, aki ilyen beavatkozáson esik át. A klinika a fejlesztésnek köszönhetően Európa egyik legjobb kutatás-fejlesztési központja lesz a hallásjavító implantáció területén.


A beruházásról megjelent közbeszerzési döntés szerint a háromszintes, 1124 négyzetméter hasznos alapterületű új épületszárny földszintjén lesz az ambulancia, első emeletén a műtők, második emeletén pedig a kórtermek kapnak helyet.

Értékelje a cikket!

További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

BNO kereső

VAGY

Ha az ismert BNO-kódot beírja a keresőbe, megtudhatja a hozzá tartozó betegség nevét. Ha a BNO kódra kiváncsi, akkor a betegség elnevezését kell a keresőbe írni. A BNO kód formátuma: egy betű és négy számjegy.

Gyógyszerkereső