Milyen kutyát vegyünk társasházba?

Egy négylábú társ rengeteg örömet és jókedvet hozhat az életünkbe, a háziállatok tartásának ráadásul számos egészségügyi előnye is van. Ha kutyát szeretnénk, sok szempontot érdemes figyelembe venni - például az életmódunkat és a személyiségünket is.

Természetbarátoknak

Akik szeretik a természetjárást, sokat mozognak, és sok időt töltenek a szabadban, érdemes olyan fajtát választaniuk, amelynek kifejezetten nagy a mozgásigénye. Sétálni, a szabadban lenni szinte minden kutya szeret, de a komolyabb erőpróbákra a középtermetű állatok a leginkább vevők, mint a rotweilerek, labradorok, border collie-k, angol és ír szetterek, német juhászok, pointerek, dalmaták.

Gyerekbarát fajták

Akinek kisgyerek van a családjában , annak a legjobb gyerekbarát fajtát választani, aki a kicsinek is társa lehet. A boxer és a beagle imád kisgyerekekkel játszani, a labradorok és a bernáthegyik is rajongva szeretik a kisebb és nagyobb korú gyerkőcöket.

Ezek a kutyafajták passzolhatnak a legjobban a személyiségünkhöz
A labrador jó választás lehet a gyerekek mellé

Önállóbb kutyák az elfoglaltabbaknak

Aki nagyon elfoglalt életet él, válasszon önállóbb, függetlenebb természetű fajtát, mint amilyen a malamut, a barzoj vagy a shar pei. Ha sokat vagyunk távol, akkor az is jó megoldás, ha nem egy, hanem két kutyát szerzünk be, akik társaságot nyújthatnak egymásnak, amíg nem vagyunk velük.

Amikor befogadunk egy négylábú kedvencet az életünkbe, érthető, ha szeretnénk, hogy minél tovább velünk maradjon. Az egyes kutyafajták várható élettartama azonban igen eltérő lehet. Melyik kutyafajták élnek a legtovább?

Dédelgethető kutyafajták

Ha olyan állatra vágyunk, akit kényeztethetünk, simogathatunk, és aki kifejezetten igényli a babusgatást, akkor jó ötlet a kínai búbos, a pomerániai, a francia buldog és az uszkár is. Ha az is fontos, hogy mellette házőrzőként is megállja a helyét, akkor a beagle és a cocker spániel is jó választás.

Társasházba csendes kutyát

A lakótelepen, társasházban élőknek érdemes arra is figyelniük, hogy csendesebb, kisebb mozgásigényű állatot szerezzenek be, aki nem zavarja a többi lakót folyamatos ugatással, és nem kell állandóan sétáltatni. Ilyen a bedlington, a csivava, a havannai pincs és a törpe spániel is.

Allergia és betegség esetén ilyen kutyák jöhetnek szóba

Az allergiára hajlamosaknak a schnauzereket, az uszkárokat, a portugál vizikutyákat és a bichon friséket ajánlják a szakértők. Akiknek valamilyen betegség, például arthritisz, szklerózis multiplex vagy egy rossz térd miatt nehéz vagy korlátozott a mozgásuk, a kis mozgásigényű fajtákat keressék, mint a bullmasztiff, a bernáthegyi, a basset hound vagy a shih-tzu.

Társaságba jól alkalmazkodó fajta való

Akik sokat járnak társaságba és szeretik az állatot is magukkal vinni, keressék azokat a fajtákat, akik szeretik az új helyeket, az új embereket, és jól alkalmazkodnak. A clumber spánielek, az ír szetterek, a labradorok, a beagle-ök és a huskyk, valamint a border collie-k is ilyenek.

Forrás: pets.webd.com

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: