A legtovább élő kutyafajták

Amikor befogadunk egy négylábú kedvencet az életünkbe, érthető, ha szeretnénk, hogy minél tovább velünk maradjon. Az egyes kutyafajták várható élettartama azonban igen eltérő lehet, így érdemes e tekintetben is tájékozódnunk, mielőtt meghoznánk a végső döntést.

Mely kutyafajták illenek a legjobban egy kisgyermekes családba? Részletek itt.

Általánosságban elmondható, hogy a kisebb méretű ebek jellemzően tovább élnek, mint nagyobb termetű fajtársaik. Utóbbiak gyorsabban öregszenek, aminek részben az lehet az oka, hogy több növekedési hormont termel a szervezetük.

A kisebb testű kutyák általában tovább élnek
A kisebb testű kutyák általában tovább élnek

A legtovább élő kutyák listáján tehát elsősorban kisebb fajták kaptak helyet, habár itt is akadnak kivételek.

gallery-image
gallery-icon

"Nem sok ember tud olyan érzékenységgel, elfogadással, türelemmel fordulni egy gyerek felé, mint szeretett háziállata. Egy ilyen biztonságos, elfogadó légkörben pedig könnyebb átvészelni még a lelkileg megterhelő eseményeket is kicsiknek és nagyoknak egyaránt" - Pálinkás-Panyi Anna pszichológussal és Ujfalussy Dorottya Júlia etológussal beszélgettünk az állattartás egészségügyi hatásairól. A teljes cikket ide kattintva olvashatja el.

Forrás: pets.webmd.com

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +23 °C
Minimum: +1, +8 °C

A napsütés mellett fátyolfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem várható. Élénk, erős délnyugati szél mellett 18, 23 fokos csúcshőmérsékleteket mérhetünk. Csütörtökön tovább folytatódik a frontmentes idő. A reggeli ízületi panaszok gyorsan megszűnnek, azonban a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás egész nap jellemzőek lehetnek. A migrénesek tartós panaszokra készülhetnek. A hőérzet kellemes, a napsütés pedig javíthatja a közérzetet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: