Betegséget okozó kutyaeledelek

A krumplit tartalmazó kutyaeledelek szívbetegséget okozhatnak az állatoknak - figyelmeztetett az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA).

Bár az évezredekkel ezelőtt háziasított kutya étrendje sokban hasonlít az emberére, mégsem teljes az átfedés: sok emberi fogyasztásra alkalmatlan ételt a kutya gond nélkül megemészt, viszont akad olyan élelmiszer is, amely az emberre veszélytelen, mégsem adható az ebnek. Az amerikai Élelmiszer-biztonsági és Gyógyszerészeti Hivatal (FDA) megvizsgálta, hogy a krumplit, a lencsét, a borsót, illetve más hüvelyeseket tartalmazó élelmiszerek hatással vannak-e a kutyákban jelentkező kardiomiopátia kialakulására.

Így adhatunk be gyógyszert a kutyának Gazdiként az egyik legnehezebb kihívást az jelenti, ha valamilyen okból szájon át alkalmazható gyógyszert kell adnunk a kutyánknak vagy a macskánknak. Szerencsére az elsőre lehetetlennek tűnő feladatot nagyban megkönnyíti, ha elsajátítunk néhány alapvető trükköt e téren. Kattintson !

Veszélyesek lehetnek bizonyos kutyatápok

A kardiomiopátia (CMP) a szív pumpafunkciójának gyengüléséhez vezető szívbetegségek összefoglaló neve, amely az izom saját betegségére vezethető vissza. A nagyobb testű kutyáknál gyakoribb, és a betegség egy része ugyan genetikai okokra visszavezethető, bizonyos környezeti tényezők, illetve az állat életmódja és táplálkozása is befolyásolhatja a kialakulását. A betegség miatt a szív kitágul és nem képes megfelelő mennyiségű vért áramoltatni. A pulzusszám megnő, ami további terhet ró a szívre, ez pedig rövid úton súlyos, életveszélyes állapotot okozhat a kutyánál.

Bizonyos kutyatápok veszélyeztethetik a kutya egészségét
Bizonyos kutyatápok veszélyeztethetik a kutya egészségét

A hivatal szakemberei olyan kutyafajták (például labrador és buldog) étkezését vizsgálták, amelyeknél a betegséget okozó gének előfordulása kevésbé jellemző. Kimutatták, hogy a szívbetegségek gyakrabban jelentkeznek olyan állatoknál, amelyek burgonyán és hüvelyes zöldségeken alapuló kutyatápokat fogyasztottak. Az eredmények ismeretében az amerikai hatóság felveszi a kapcsolatot az összes nagyobb állati élelmiszert gyártó céggel, és további kutatásokat is javasol a kutyatápok és a megbetegedések közötti kapcsolat feltárásáért.

Forrás: Time

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +24 °C
Minimum: +15 °C

Általában erősen felhős lesz az ég, de hosszabb-rövidebb napos időszakok szinte mindenütt előfordulnak. Sok helyen, adott pontban akár többször is kialakulhat zápor, zivatar, utóbbiakat elsősorban felhőszakadás kísérheti. Szélerősödés csak zivatar környezetében lehet. Késő este 15 és 20 fok között alakul a hőmérséklet. Fronthatás továbbra sem várható.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra