Pótanyákat kaptak az elárvult vidrakölykök

Új módszerrel próbálják megmenteni a kis vidrákat Kaliforniában.

Minden évben 10-15 elárvult tengerividra-kölyköt találnak a kaliforniai tengerparton az erős viharok miatt. Két akvárium ezért egy új programot indított: az egyedül maradt vidrakölyköknek pótmamákat mutatnak be abban a reményben, hogy a kicsinyek visszakerülhetnek a vadonba - számolt be róla az RTL Híradó.

Az első bérmamát, Millie-t összekötöttek egy még nevet nem kapott kölyökkel. 

"A pótmamák meg fogják őket tanítani azokra a viselkedésekre, amikre mi, emberként nem tudnánk. A felnőtt nőstények elkezdik utánozni azokat a viselkedésmódokat, amiket a kölyöknek tudnia kell a túléléshez. Ilyen például a tisztálkodás, a zsákmánnyal való elbánás, a kagylók felnyitása, és sok egyéb, amit az emberek képtelenek lennének megtanítani" - nyilatkozta Megan Smiley, a vidraprogram vezetője. 

kaliforniai tengerividra
Egy kaliforniai tengeri vidra és a kölyke. Fotó: Getty Images

A kaliforniai tengeri vidra védett faj: sokáig könyörtelenül vadászták őket a különleges, sűrű szőrméjük miatt. Egy időben kihaltnak hitték őket, aztán az 1930-as években találtak egy 50 fős kolóniát: napjainkra ez a kolónia már 3000 egyedet számlál, de még több példányra lenne szükség. Nagy szerepük van ugyanis a tenger ökoszisztémájának megvédésében is.

A két akvárium eddig nyolc kölyköt mentett meg, de bíznak benne, hogy más egyesületek is csatlakoznak majd a kezdeményezéshez.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26 °C
Minimum: +13 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett többórás napsütés várható és többfelé kell záporok, zivatarok kialakulására számítani, melyeket felhőszakadás, jégeső is kísérhet. Heves zivatarok is előfordulhatnak. A déli, délkeleti irányú szél csak néhol élénkül meg, zivatarok környezetében azonban viharos lökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között alakul. Késő estére általában 15 és 21 fok közé hűl le a levegő. Lesz némi változékonyság a nap folyamán, de fronthatást nem okoz.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra