STIVARGA 40 mg filmtabletta

STIVARGA 40 mg filmtabletta betegtájékoztatója

1. Milyen típusú gyógyszer a Stivarga és milyen betegségek esetén alkalmazható?

A regorafenib hatóanyagú Stivarga egy rosszindulatú daganat kezelésére használatos gyógyszer, amely lelassítja a rákos sejtek szaporodását és terjedését, valamint megszakítja a rákos sejtek szaporodását biztosító vérellátást.

A Stivarga az alábbiak kezelésére szolgál:
- a szervezet más részeire is átterjedt vastagbél- vagy végbéldaganat olyan felnőtt betegeknél, akik már egyéb kezelésben részesültek, vagy nem kaphatnak más típusú gyógyszert (fluoropirimidin alapú kemoterápia, antivaszkuláris endoteliális növekedési faktor (angol betűszóval anti-VEGF) terápia és antiepidermális növekedési faktor receptor (angol betűszóval anti-EGFR) terápia),
- gasztrointesztinális sztromális daganatok (GIST), ami a gyomor és a belek olyan típusú daganatos betegsége, ami a szervezet más részeire is átterjedt vagy műtéti kezelésre alkalmatlan, olyan felnőtt betegeknél, akik már egyéb, daganatellenes gyógyszerekkel (imatinibbel és szunitinibbel) végzett kezelésben részesültek.
- Májdaganat olyan felnőtt betegeknél, akiket már korábban egy másik daganatellenes készítménnyel kezeltek (szorafenib).

Ha bármilyen kérdése lenne a Stivarga hatásmódjával vagy azzal kapcsolatban, hogy miért írták fel Önnek ezt a gyógyszert, kérjük, kérdezze kezelőorvosát.


2. Tudnivalók a Stivarga szedése előtt

Ne szedje a Stivarga-t
- ha allergiás a regorafenibre vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.

Figyelmeztetések és óvintézkedések

A Stivarga szedése előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A Stivarga fokozott elővigyázatossággal alkalmazható
- ha Önnek bármilyen májbetegsége van, ideértve a Gilbert-szindrómát is, amelynek tünetei közé tartozik például a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése, a sötét vizelet és a zavartság és/vagy tájékozódási zavar. A Stivarga-kezelés a májproblémák magasabb kockázatához vezethet. A Stivarga-kezelés előtt és alatt kezelőorvosa vérvizsgálatokat végeztet a májfunkciójának ellenőrzésére. Ha májműködése súlyosan károsodott, nem részesülhet Stivarga-kezelésben, mert súlyosan károsodott májműködésű betegek esetében nincsenek adatok a Stivarga alkalmazásával kapcsolatban.

- ha fertőzést kap, melyet olyan tünetek jeleznek, mint a magas láz, nyákképződés növekedésével (köpet) vagy anélkül járó erős köhögés, erős torokfájás, nehézlégzés, égő érzés/fájdalom vizelés közben, szokatlan hüvelyváladékozás vagy irritáció, vörösség, duzzanat és/vagy fájdalom a test bármely részén. A kezelőorvosa átmenetileg felfüggesztheti az Ön kezelését.

- ha Önnek korábban bármilyen véralvadási zavara volt vagy van, illetve, ha warfarint, fenprokumont vagy a vérrögök kialakulásának megelőzésére szolgáló egyéb vérhígítót szed. A Stivarga-kezelés magasabb vérzési kockázatához vezethet. A Stivarga szedésének megkezdése előtt kezelőorvosa vérvizsgálatok elvégzése mellett dönthet. A Stivarga súlyos vérzést okozhat az emésztőrendszerben, így a gyomorban, a torokban, a végbélben vagy a belekben, valamint a tüdőben, vesében, szájban, hüvelyben és/vagy az agyban. A következő tünetek jelentkezése esetén azonnal kérjen orvosi segítséget: véres vagy fekete széklet, véres vizelet, gyomorfájdalom, véres köhögés/hányás.

- ha súlyos gyomor- és bélproblémák jelentkeznek (a tápcsatorna átfúródása vagy sipolya) kezelőorvosa dönthet úgy, hogy leállítja Stivarga-kezelését. A következő tünetek jelentkezése esetén azonnal kérjen orvosi segítséget: erős hasi fájdalom vagy nem múló gyomorfájdalom, vérhányás, vörös vagy fekete széklet.

- ha mellkasi fájdalma vagy bármilyen szívproblémája van. A Stivarga szedésének megkezdése előtt és a kezelés alatt kezelőorvosa ellenőrizni fogja a szívműködését. A következő tünetek jelentkezése esetén azonnal kérjen orvosi segítséget, mert ezek a szívroham vagy a szív csökkent vérellátásának jelei lehetnek: szakaszosan jelentkező mellkasi diszkomfort vagy fájdalom, amely kisugározhat a vállakba, karokba, hátba, nyakba, fogakba, állkapocsba vagy a gyomorba; légszomj; hirtelen jelentkező verejtékezés hideg, nyirkos bőrrel, szédüléssel vagy ájulással társulva.

- ha Önnél súlyos és tartós fejfájás jelentkezik, amelyhez látászavar, görcsök vagy megváltozott elmeállapot társul (mint pl. zavartság, memóriavesztés vagy tájékozódási képesség elvesztése), azonnal keresse fel kezelőorvosát.

- ha magas vérnyomása van. A Stivarga megemelheti a vérnyomást. A terápia előtt és alatt kezelőorvosa ellenőrizni fogja a vérnyomását, és a magas vérnyomás kezelésére szolgáló gyógyszert is adhat Önnek.

- ha aneurizmája (az érfal kiboltosulása és meggyengülése) vagy érfalrepedése van, vagy volt korábban.

- ha trombotikus mikroangiopatiája (TMA, a legkisebb vérerek károsodása) fennáll, vagy előfordult korábban. Tájékoztassa kezelőorvosát láz, fáradtságérzés, véraláfutás, vérzés, duzzanat, zavartság, látásvesztés vagy görcsrohamok kialakulása esetén.

- ha nemrégiben műtéti beavatkozása volt, vagy műtétet terveznek Önnél. A Stivarga befolyásolhatja a sebgyógyulást, és a sebgyógyulásig lehet, hogy le kell állítani a kezelést.

- ha bőrproblémát tapasztal. A Stivarga a tenyéren, illetve a talpon vörösséget, fájdalmat, duzzanatot vagy hólyagosodást okozhat. Ha bármilyen változást észlel, forduljon kezelőorvosához. A tünetek kezelésre kezelőorvosa krémek alkalmazását és/vagy cipőbetét vagy kesztyű viselését javasolhatja. Ha ilyen mellékhatást tapasztal, akkor az állapota javulásáig a kezelőorvosnak lehet, hogy változtatnia kell az adagon, vagy le kell állítania a kezelést.

A Stivarga szedésének megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, ha a fenti állapotok bármelyike érvényes Önre. Lehet, hogy ezekkel kapcsolatban kezelésre lesz szüksége, és további vizsgálatokat is végezhetnek (lásd még a 4. "Lehetséges mellékhatások" című pontot).

Gyermekek és serdülők
A Stivarga készítménynek nincs releváns alkalmazása gyermeknél és serdülőknél áttétes vastagbél- vagy végbélrák javallat esetén.
A Stivarga biztonságosságát és hatásosságát gyermekek és serdülők esetében a gasztrointesztinális sztromális daganatok (GIST) javallatában nem igazolták. Nincsenek rendelkezésre álló adatok.
A Stivarga-nak gyermekeknél és serdülőknél májrák javallata esetén nincs releváns alkalmazása.

Egyéb gyógyszerek és a Stivarga

Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenlegi vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. Ezekbe beletartoznak a vény nélkül kapható, illetve nem gyógyszertári készítményeket is, úgymint vitaminok, étrend-kiegészítők, vagy gyógynövénykészítmények. Egyes gyógyszerek befolyásolhatják a Stivarga hatásmódját, illetve a Stivarga is befolyásolhatja egyéb gyógyszerek hatásmódját, és ez súlyos mellékhatásokat okozhat. Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi felsorolásban szereplő gyógyszerek bármelyikét vagy bármilyen egyéb gyógyszert szed:
- gombás fertőzések kezelésére alkalmazott egyes gyógyszerek (pl. ketokonazol, itrakonazol, pozakonazol és vorikonazol),
- fájdalomcsillapító gyógyszerek (pl. mefenaminsav, diflunizal és nifluminsav),
- bakteriális fertőzések kezelésére alkalmazott egyes gyógyszerek (pl. rifampicin, klaritromicin, telitromicin),
- jellemzően epilepszia (görcsrohamok) kezelésére alkalmazott gyógyszerek (pl. fenitoin, karbamazepin vagy fenobarbitál),
- metotrexát - jellemzően a rák kezelésére alkalmazott gyógyszer,
- rozuvasztatin, fluvasztatin, atorvasztatin - jellemzően a magas koleszterinszint kezelésére alkalmazott gyógyszerek,
- warfarin vagy fenprokumon - jellemzően vérhígítóként alkalmazott gyógyszerek,
- közönséges orbáncfű (szintén recept nélkül kapható készítmény) - a depresszió kezelésére alkalmazott gyógynövény.

Bármilyen gyógyszer szedése előtt kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.

Az étel és ital hatása a Stivarga-ra
A Stivarga szedése közben kerülje a grépfrútlé fogyasztását, mivel ez befolyásolhatja a Stivarga hatását.

Terhesség, szoptatás és termékenység
Beszéljen kezelőorvosával, amennyiben Ön úgy gondolja, hogy Ön terhes, ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége, vagy gyermeket szeretne, mivel a Stivarga-t nem szabad alkalmazni a terhesség ideje alatt, hacsak egyértelműen nem szükséges. Kezelőorvosa meg fogja Önnel beszélni a Stivarga terhesség alatt történő szedésének milyen lehetséges kockázatai vannak.

A Stivarga-kezelés alatt kerülje el a teherbeesést, mivel ez a gyógyszer árthat a meg nem született babának.

Mind a fogamzóképes nőknek, mind a férfiaknak a kezelés ideje alatt és a kezelés befejezését követő legalább nyolc hétig hatékony fogamzásgátló módszer kell alkalmazniuk.

A Stivarga szedésének ideje alatt ne szoptasson, mivel ez a gyógyszer gátolhatja csecsemője növekedését és fejlődését. Tájékoztassa kezelőorvosát, ha szoptat vagy szoptatást tervez.

A Stivarga férfiaknál és nőknél egyaránt csökkentheti a termékenységet. A Stivarga szedése előtt kérjen tanácsot kezelőorvosától.

A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Nem ismert, hogy a Stivarga befolyásolja-e a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. Ne vezessen gépjárművet, illetve ne kezeljen gépeket, ha a kezeléssel összefüggésben olyan tüneteket észlel, amelyek befolyásolják koncentrációs és reakciókészségét.

Fontos információk a Stivarga egyes összetevőiről
Ez a gyógyszer minden egyes napi adagban (4 tabletta) 56,06 mg nátriumot (a konyhasó fő összetevője) tartalmaz, ami megfelel az ajánlott maximális napi nátrium bevitel 3%-ának felnőtteknél.

A készítmény napi adagonként 1,68 mg (szójából származó) lecitint tartalmaz.


3. Hogyan kell szedni a Stivarga-t?

A gyógyszert mindig a kezelőorvos által elmondottaknak megfelelően szedje. Amennyiben nem biztos abban, hogyan alkalmazza a gyógyszert, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

Az ajánlott napi adag felnőtteknek 4 × 40 mg Stivarga tabletta (160 mg regorafenib). Lehetséges, hogy kezelőorvosa módosítani fogja a gyógyszer adagját. A kezelőorvosa által rendelt Stivarga adagot szedje. Kezelőorvosa általában arra kéri majd, hogy szedje 3 hétig a Stivarga-t, majd 1 hét szünetet rendel. Ez 1 kezelési ciklusnak felel meg.

A Stivarga-t minden nap, ugyanabban az időben, könnyű (alacsony zsírtartalmú) étkezést követően vegye be. A tablettát egészben, vízzel kell lenyelni, kevesebb, mint 30% zsírtartalmú, könnyű étkezést követően. Példa könnyű (zsírszegény) étkezésre: 1 adag müzli (kb. 30 g), 1 pohár sovány tej, 1 szelet pirítós dzsemmel,1 pohár almalé és 1 csésze kávé vagy tea (520 kalória, 2 g zsír). A Stivarga-t ne grépfrútlével vegye be (lásd még "A Stivarga egyidejű bevétele étellel és itallal" c. részt).

A regorafenib bevételét követő hányás esetén ne vegyen be további tablettákat, és értesítse kezelőorvosát.

Lehet, hogy kezelőorvosának csökkentenie kell az Ön adagját, illetve a kezelés felfüggesztése vagy végleges leállítása mellett is dönthet, amennyiben szükséges. Általában addig fogja szedni a Stivarga-t, amíg abból előnye származik, és nem szenved elfogadhatatlan mellékhatásoktól.

Nem szükséges az adag módosítása, ha az Ön májfunkciója enyhén csökkent. Kezelőorvosának szoros megfigyelés alatt kell Önt tartania a Stivarga-kezelés ideje alatt, ha az Ön májműködése enyhén vagy közepes mértékben csökkent. Ha májműködése súlyosan károsodott, akkor nem kaphat Stivarga- kezelést, mivel súlyosan károsodott májműködésű betegek esetében a Stivarga alkalmazásával kapcsolatban nincsenek adatok.

Nem szükséges az adag módosítása, ha az Ön veseműködése enyhén, közepesen vagy súlyosan csökkent.

Ha az előírtnál több Stivarga-t vett be
Haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát, ha az előírt adagnál többet vett be. Önnek orvosi felügyeletre lehet szüksége, és a kezelőorvosa arra is kérheti, hogy hagyja abba a Stivarga szedését.

Túl sok Stivarga bevétele növelheti néhány mellékhatás valószínűségét és súlyosságát, elsősorban az alábbiakat:
- bőrreakciók (kiütések, hólyagok, bőrvörösség, fájdalom, duzzanat, viszketés vagy bőrhámlás),
- a hang megváltozása vagy rekedtség (diszfónia),
- gyakori vagy laza székletürítés (hasmenés),
- szájüregi fekélyek (nyálkahártya-gyulladás),
- szájszárazság,
- csökkent étvágy,
- magas vérnyomás (hipertónia),
- rendkívüli fáradtság (kimerültség).

Ha elfelejtette bevenni a Stivarga-t
Ha elmulasztott bevenni egy adagot, pótolja, amint az eszébe jut, még ugyanazon a napon. Az előző napon elmulasztott adag pótlására egyazon napon ne vegyen be két adag Stivarga-t. Minden elmulasztott adagról tájékoztassa kezelőorvosát.


4. Lehetséges mellékhatások

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Ez a gyógyszer befolyásolhatja bizonyos vérvizsgálatok eredményét.

A legsúlyosabb mellékhatások, amelyekkel kapcsolatban végzetes kimenetelről is beszámoltak az alábbiak:
- Súlyos májproblémák (beleértve a májelégtelenséget is), vérzés, a tápcsatorna falának átfúródása (perforáció) és fertőzés.

Haladéktalanul tájékoztassa kezelőorvosát, ha az alábbi tünetek közül Önnél bármelyik jelentkezik:

Májproblémák
A Stivarga-kezelés a súlyos májproblémák magasabb kockázatához vezethet. Haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi tüneteket észleli:
- a bőr és a szemfehérje sárgás elszíneződése,
- sötét vizelet,
- zavartság és/vagy tájékozódási zavar.
Ezek a súlyos májkárosodás tünetei lehetnek.

Vérzés
A Stivarga súlyos emésztőrendszeri, például gyomor-, torok-, végbél- vagy bélvérzést, illetve tüdő-, vese-, száj-, hüvely- és/vagy agyvérzést okozhat. Haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi tünetek lépnek fel Önnél:
- véres vagy fekete széklet ürítése,
- véres vizelet ürítése,
- gyomorfájdalom,
- vérköhögés / vérhányás.
Ezek a vérzés tünetei lehetnek.

Súlyos gyomor- és bélproblémák (gyomor-bélrendszeri átfúródás (perforáció) vagy sipoly)
Haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi tünetek lépnek fel Önnél:
- súlyos gyomortáji (hasi) fájdalom vagy nem múló gyomortáji fájdalom,
- vérhányás,
- piros vagy fekete székletürítés.
Ezek súlyos gyomor- és bélproblémák tünetei lehetnek.

Fertőzés
A Stivarga-val való kezelés nagyobb eséllyel vezethet fertőzés kialakulásához, különösen a húgyutakban, orrban, torokban és a tüdőben. A Stivarga-kezelés ugyancsak nagyobb eséllyel vezethet a nyálkahártyák, a bőr és a test gombás fertőzéseihez. Haladéktalanul forduljon orvoshoz, ha az alábbi tünetek lépnek fel Önnél:
- magas láz,
- nyákképződés növekedésével (köpet) vagy anélkül járó erős köhögés,
- erős torokfájás,
- nehézlégzés,
- égő érzés / fájdalom vizelés közben,
- szokatlan hüvelyváladékozás vagy irritáció,
- vörösség, duzzanat és/vagy fájdalom a test bármely részén,
Ezek fertőzés tünetei lehetnek.

A Stivarga egyéb mellékhatásait előfordulási gyakoriság szerint soroljuk fel:

Nagyon gyakori mellékhatások (10 beteg közül 1-nél több beteget érinthet)

- a vérlemezkék csökkent száma, amelynek tünete lehet, hogy könnyen alakulnak ki véraláfutások vagy vérzés lép fel (trombocitopénia),
- a vörösvértestek csökkent száma (vérszegénység),
- csökkent étvágy és táplálékbevitel,
- magas vérnyomás (hipertónia),
- a hang megváltozása vagy rekedtség (diszfónia),
- gyakori vagy laza széklet (hasmenés),
- fájdalmas vagy száraz száj, nyelvfájás, szájüregi fekélyek (sztomatitisz és/vagy nyálkahártya-gyulladás),
- hányinger,
- hányás,
- a máj által termelt anyag, a bilirubin magas vérszintje (hiperbilirubinémia),
- máj által termelt enzimek szintjének változása, amely arra utalhat, hogy valami gond van a májjal (transzaminázszint-emelkedése),
- vörösség, fájdalom, hólyagok és duzzanat a tenyéren vagy a talpon (kéz-láb bőrreakció),
- kiütés,
- gyengeség, erőtlenség, rendkívüli fáradtság és szokatlan álmosság (általános gyengeség/kimerültség),
- fájdalom (beleértve a hasi fájdalmat és a hátfájást),
- székrekedés,
- láz,
- fogyás.

Gyakori (10 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

- alacsony fehérvérsejtszám (leukopénia),
- a pajzsmirigy csökkent működése (hipotireózis),
- a kálium, foszfát, kalcium, nátrium vagy magnézium alacsony szintje a vérben (hipokalémia, hipofoszfatémia, hipokalcémia, hiponatrémia és hipomagnezémia),
- a vér magas húgysavszintje (hiperurikémia),
- a szervezet folyadékvesztése (dehidráció)
- fejfájás,
- remegés (tremor),
- az idegszálak betegsége, amely az érzetek megváltozását okozhatja, ilyen például a zsibbadás, a bizsergés, a gyengeség vagy a fájdalom (perifériás neuropátia),
- ízérzékelési zavar,
- szájszárazság,
- gyomorégés (gyomor-nyelőcsői reflux),
- a gyomor és a belek gyulladása vagy irritációja (gasztroenteritisz),
- hajhullás (alopécia),
- száraz bőr,
- hámló kiütés (exfoliatív kiütés),
- hirtelen, akaratlan izomösszehúzódás (izomspazmus),
- fehérjeürítés a vizelettel (proteinúria),
- az emésztésben résztvevő egyéb enzimek emelkedett szintje (az amiláz és a lipáz emelkedett szintje),
- véralvadási zavar (rendellenes INR /nemzetközi normalizált ráta/-érték).

Nem gyakori (100 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

- allergiás reakció okozta panaszok és tünetek, mint például nagy kiterjedésű súlyos kiütés, hányinger, láz, légszomj, sárgaság, a máj által termelt vegyületek megváltozása (túlérzékenységi reakció),
- szívroham és mellkasi fájdalom (miokardiális infarktus és iszkémia),
- súlyosan emelkedett vérnyomás, amely fejfájást, zavartságot, homályos látást, émelygést, hányást és görcsrohamokat okoz (hipertóniás krízis),
- a hasnyálmirigy gyulladása melyet hasi fájdalom, hányinger, hányás és láz jellemez (pankreatitisz),
- köröm-rendellenesség (a köröm elváltozásai, például barázdák és/vagy a köröm behasadása),
- több helyen jelentkező kiütéses bőrelváltozások (eritéma multiforme).

Ritka (1000 beteg közül legfeljebb 1 beteget érinthet)

- vérrögök a kis vérerekben (trombotikus mikroangiopatia)
- bizonyos bőrrákok (keratoakantóma / laphámsejtes bőrdaganat),
- fejfájással, zavartsággal, görcsrohamokkal és látásvesztéssel jellemezhető állapot, amelyhez magas vérnyomás is társulhat (poszterior reverzibilis enkefalopátia szindróma/PRES),
- súlyos bőrreakciók és/vagy nyálkahártya-elváltozások, így például fájdalmas hólyagok és láz, beleértve a nagy területet érintő bőrleválást (Stevens-Johnson-szindróma és toxikus epidermális nekrolízis).

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

- az érfal kiboltosulása és meggyengülése, vagy érfalrepedés (aneurizma és/vagy artéria- disszekció).

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa erről kezelőorvosát. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti a https://mellekhatas.ogyei.gov.hu/ weboldalon. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.


5. Hogyan kell a Stivarga-t tárolni?

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!

A doboz és a tartály címkéjén feltüntetett lejárati idő (EXP) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.

A nedvességtől való védelem érdekében a Stivarga az eredeti csomagolásában tárolandó.

A tartály szorosan lezárva tartandó.

A tartály felbontását követően a gyógyszert 7 hét után ki kell dobni.

Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.


6. A csomagolás tartalma és egyéb információk

Mit tartalmaz a Stivarga?
- A készítmény hatóanyaga a regorafenib. 40 mg regorafenibet tartalmaz filmtablettánként.
- Egyéb összetevők: mikrokristályos cellulóz, kroszkarmellóz-nátrium, magnézium-sztearát, povidon (K-25), vízmentes kolloid szilícium-dioxid, vörös vas-oxid (E172), sárga vas-oxid (E172), (szójából származó) lecitin, makrogol 3350, poli(vinil-alkohol) (részben hidrolizált), talkum és titán-dioxid (E171) (lásd még "Fontos információk a Stivarga egyes összetevőiről").

Milyen a Stivarga külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
A Stivarga 40 mg tabletta világos rózsaszínű, ovális alakú, egyik oldalán "BAYER", a másik oldalán "40" jelzéssel ellátva.

Egy tartály 28 filmtablettát tartalmaz.

A Stivarga 40 mg tabletta egy tartályt vagy 3 tartályt tartalmazó csomagolásban kapható.

Nem feltétlenül mindegyik kiszerelés kerül kereskedelmi forgalomba.

A nedvszívó kapszula a tartályban tartandó. A nedvszívó kapszula egy kis tartályba töltött, a nedvességet magába szívó anyag, mely a tablettákat védi a nedvességtől.
Kiszerelés: 84x (3x28x) Törzskönyvi szám: EU/1/13/858/002
Gyógyszerek
  • Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bayer AG
    • Hatóanyag: regorafenib
    • ATC: Regorafenib
    • Normatív TB támogatás:
    • Vényköteles:
    • Közgyógyellátásra adható:
    • Patikán kívül vásárolható:
    • EÜ támogatásra adható:
    • EÜ Kiemelt támogatás:
  • Üzemi baleset jogcím:
Fogyasztói ár: 893664Ft A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.
Kiemelt támogatás esetén térítési díj: 300 Ft
Normatív támogatás esetén téritési díj: 893664 Ft

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +18 °C
Minimum: +9 °C

Délnyugat felől tovább folytatódik a felhősödés, ezzel együtt a csapadékhajlam is fokozatosan növekszik. A délnyugati szelet országszerte erős, több helyen viharos lökések kísérik. Késő estére 9 és 15 fok közé hűl le a levegő. Az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket érinti különösképpen rosszul.