Gyógyszerkereső

Bernafon Carista 3 CP BTE

Kiszerelés: 1 darab

Törzskönyvi szám:

Bernafon Carista 3 CP BTE

Forgalomba hozatali engedély jogosultja: Bernafon AG

Normatív TB támogatás:

Vényköteles

Közgyógyellátásra adható:

Patikán kívül vásárolható

EÜ támogatásra adható:

EÜ Kiemelt támogatás:

Tájékoztató fogyasztói ár: 247650 Ft
A feltüntetett ár tájékoztató jellegű, patikánként kisebb-nagyobb eltérés előfordulhat.

Fogyasztói ár: 247650 Ft *

Normatív támogatott ár: 78740 Ft 

Eü. emelt támogatott ár: 11176 Ft 

Eü. kiemelt támogatott ár: 11176 Ft 

*az ár tájékozatató jellegű.

Betegtájékoztató

A speciális jelfeldolgozású svájci hallókészülék

Bernafon Carista 3 CP

fülmögötti hallókészülék, nagyfokú hallásvesztésre

A Bernafon Carista 3 CP készülék a Bernafon Carista család tagja, mely a legmodernebb fejlesztésű egyedülálló csatornamentes technológiát, kommunikációs lehetőségeket és kényelmi funkciókat vonultatja fel. Olyan világszabadalmakat tartalmaz, melyeket a Bernafon fejleszt folyamatosan, mint a tudományos innováció élenjárója.

A rendelkezésre álló technológia révén sokkal tisztább hangzást és sokkal jobb beszédértést biztosít felhasználójának a más technológiákkal szemben. Ez különösen igaz az összetett, nehezített hallási helyzetekben, komplikáltabb hallásvesztéseknél is, illetve az általánostól eltérő készülék-elfogadású ügyfeleknél is. Tapasztalható a készülék használatakor, hogy a hallássérültek beszéd megértési képessége jelentősen javult, két készülék viselésekor a beszédaudiometriás méréssel mérve kivételesen magas eredményeket ad, az egyéb technológiákkal összevetve.

A legfőbb előnyök, melyeket a Bernafon Carista 3 CP hallókészülék nyújt:

Hatékony és villámgyors feedback kezelés (sípolás gátló és megelőző rendszer)

Az alkalmazott Adaptive Feedback Canceller PlusTM feedback kezelés ? különleges proaktív működésével - még tökéletesebben szünteti meg az esetleges sípolásokat, akár 150ms alatt. Ez a más rendszerek működési idejével összehasonlítva (270-300ms) egyedülálló. A készülék akusztikus gerjedését még a feedback (sípolás, gerjedés) hallható tartományba kerülése előtt megakadályozza, ezzel elkerülhető a beszédértés é s készülék viselés egyik legjelentősebb problémája a sípolás. A készülék elem fogyasztása is csökken, mert a kevesebb és rövidebb feedback kezelés kevesebb energia felhasználást is jelent.

REMfitTM (Valós fül mérésen alapuló illesztés)

Az ún. valós fül mérésen alapuló illesztés kombinálja az első illesztés és a mérés eredményeit egy korszerű algoritmusban. Ezzel lehetőség van a felhasználó igényeinek már az első illesztés során a megfelelő és eredményes gyors beállításra, úgyhogy kevesebb alkalommal szükséges a szakember - nagyothalló találkozás.

Language Specific Targets (Nyelv specifikus illesztés)

A Bernafon Carista 3 CP készülékben megjelenő újdonság egy ma még nem szokványos szempont figyelembe vételét is lehetővé teszi a szakemberek számára. 177 nyelv sajátosságainak vizsgálata alapján született meg az algoritmus, melyet a készülékben alkalmaznak. Az eltérő nyelvek megértése különböző algoritmusokat kívánnak és sok esetben a készülékek nem tudják megfelelően visszaadni a különböző hangsúlyok, dinamikák, intonációk között különbséget. Különösen hasznos a mai világban, ha lehetőség van az idegen nyelvet használó, tanulók részére egy, a saját nyelvi elvárásuknak megfelelően beállított, készülék viselése.

ChannelFreeTM (csatornamentes) jelfeldolgozás

Minden Bernafon Carista 3 CP hallókészülék a szabadalmaztatott Bernafon ChannelFreeTM jelfeldolgozást használja, mely kiemelkedően gyors és pontos reagálást tesz lehetővé a készülék számára (a digitális, más elven működő erősítőkhöz képest pontosabb és torzításmentesebb a hangzása).

A jelfeldolgozás másodpercenkénti 20.000 alkalommal elemzi és finomítja a külső hang viszonyoknak megfelelően a phonémák szintjén hangerősséget (ez gyorsabb, mint adott helyzetben az ügyfél reagálása egy hangváltozásra). Különösen a halk és rövid hangok esetében (pl. ?T?) ez a sebesség biztosítja, hogy minden egyes hangzó a megfelelő szintre legyen az ügyfél számára erősítve.

Más rendszerek a beszédet erősítésben csak szótag-szinten követik, így ezek erősítők 1-1 hangot nem képesek külön-külön erősíteni, ezáltal a beszéd megértését erősen csökkentik. A ChannelFreeTM rendszer minden hangot képes (feldolgozási sebességének köszönhetően felerősíteni a szükséges szintre, így a kimondott szó minden hangja érthető hangerőn jut az ügyfél fülébe és pontosabb, jobb beszédértést nyújt számára (pl. a ?Kihajolni veszélyes? üzenet pár hang elhagyásával már ?Kiha_lni _es_élyes? lesz, ami jelentős különbség). A készülék a lehető legnagyobb gyorsasággal reagál minden változásra, így minden időpillanatban a legjobb beszédértést, hallási teljesítményt és viselési élményt nyújtja.

Binaurális - kétoldali szinkronizáció

A kétoldali készülékek között kommunikáció valósul meg, amely a beállítás és üzemmód szinkronizálást végzi el. A készülékviselő utasításaiból a hangerőállításokat és programváltásokat szinkronizálja a két készülék (pl. egyik oldalon beszédprogramot vált az ügyfél, a másik oldal is megteszi ugyanezt automatikusan). Nagyban növeli a komfortot és biztonságérzetet ad a felhasználónak, illetve a diszkrét viselést is biztosítja számára, hiszen kevesebbszer kell a készülékhez nyúlni.

8 kHz széles frekvenciatartomány

A Bernafon Carista 3 CP kitűnő hangminőséget nyújt az általánosan használtnál szélesebb frekvenciatartományban - 8 kHz hangmagasságig (ezzel pl. természetesebbé válik a zenehallgatás).

Lifestyle (életstílus) lehetőség

Az Életstílus program alapján a készülék minden helyzetben aktiválja - az adaptív lehetőségek révén - a legideálisabb beállításokat (a hallási helyzethez igazodóan pl. az iránymikrofon mód, a zajszűrés, halkzaj kezelés aktiválásával). Automatikusan mindig a beszéd és a beszédértés van a fókuszban, a beszédkiemelés és zajelnyomás minden helyzetben biztosítja a multikörnyezet programon keresztül a tökéletes hangzást. A környezeti hangokból elemzi a hallási helyzetet, kiválasztja és aktiválja a személyre szabott legideálisabb beállításokat és funkciókat a lehető legjobb beszédértés és még nagyobb készülék viselési kényelem érdekében. Az állítás szinte azonnal megtörténik anélkül, hogy bármilyen zavaró interferenciát érzékelne a készülék viselője.

Vezetéknélküli kommunikáció

A készülékek nemcsak egymással képesek vezeték nélküli kommunikációra, hanem az azokhoz programozható távirányító, vagy Bluetooth? képes kommunikációs eszközzel is. Lehetőség nyílik ezen ún. SoundGate eszköz segítségével, egy TV adapterrel való csatlakozásra és a TV hangját különálló (és külön finomítható, beállítható) programként való használatára. Az automatikus telefonérzékelés pedig a mobiltelefon használatot teszi még könnyebbé.
A SoundGate eszköz Bluetooth? kommunikációja lehetőséget nyújt arra is, hogy akár hordozható zenelejátszót (pl. mp3 lejátszó, vagy iPod) is külön beszédprogramként lehessen hallgatni kiváló minőségben.

Zajkezelési rendszerek

A Carista készülékekben a zajkezelés és beszédkiemelés egy többszintű, rendkívül hatékony rendszer segítségével történik, melynek alkotóelemei a következők:

? Az Adaptive Noise Reduction Plus (adaptív zajcsökkentő plusz) egy nagysebességű moduláció alapú algoritmus. Képes követni a bejövő jelek (pl. beszéd) gyors változásait és ezekre gyors válaszokat adni, felismerve a jel/zaj arány alakulását. A rendszer megszünteti a zaj összetevőket úgy, hogy a beszéd és információ érétkes tartalma megmarad. Ezáltal a beszédértés javítása mellett rendkívüli komfortot is biztosít a használó részére.
? Soft Noise Manager (halkzaj kezelés: A továbbfejlesztett funkció beszéd központú működése során. Automatikusan kiszűri az alacsony intenzitású, de nem hasznos hangokat a beszéd mellől (pl. ventilátor, számítógép hangja) és azokat nem erősíti fel, ezzel még kényelmesebb készülékviselést és még jobb beszédértést nyújtva.

Multi környezet program

Minden helyzetben aktiválja - az adaptív lehetőségek révén - a legideálisabb üzemmódot (a hallási helyzethez igazodóan pl. az iránymikrofon mód, a zajszűrés, halkzaj kezelés aktiválásával). A környezet megváltozásakor azonnal elemzi a hallási helyzetet, kiválasztja és aktiválja a személyre szabott legideálisabb beállításokat és funkciókat a lehető legjobb beszédértés és még nagyobb készülék viselési kényelem érdekében. Az állítás szinte azonnal megtörténik anélkül, hogy bármilyen zavaró interferenciát érzékelne a készülék viselője.

Multi microphone system - több mikrofonos kialakítás

Több mikrofonos kialakítása - adaptív működéssel biztosítja a jobb beszédértést, zajforrás meghatározást. A Carista készülékben elérhető az irányérzékelés lehetősége ? a hangok forrásának legpontosabb meghatározásáért.

OASIS 19 ? készülékprogramozás

A készülékek a már jól ismert OASIS plus illesztő szoftverrel állíthatók, az automatizált beállításnak köszönhetően nagyon gyors és pontos beállítást lehetővé téve. A még jobb készülék beállításnak, személyre szabhatóságnak a súlya megnő a különleges ügyfél igények, bonyolultabb hallásgörbék esetén. Interaktív kliens funkciója egyedülállóan segíti a szakembereket a gyors és hatékony illesztésben a nagyothallók aktív közreműködését is biztosítva, szükség esetén.

IP57 védelem

A készülék megfelel a nemzetközi szabványok szerint a por és vízállóság terén az IP 57 szintnek. Ennek köszönhetően a készülék szervizelési és karbantartási költségei jelentősen kisebbek, mint a védelem nélküli termékeknek.

Szeretném megvásárolni patikában, megkeresem a legközelebbi patikát:


Partner patikáink: logo BENU Gyógyszertár