WHO: merész intézkedésekre van szükség

Az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében merész intézkedésekre szólította fel az európai országokat Hans Kluge, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) európai igazgatója.

Mivel a koronavírus-járvány epicentruma jelenleg Európa, ezért kivétel nélkül minden európai országnak meg kell tennie a legmerészebb intézkedéseket, hogy gátat tudjanak szabni a betegség terjedésének - hangsúlyozta a szakértő.

koronavírus, koronavírus Európa, koronavírus WHO, Egészségügyi Világszervezet, koronavírus óvintézkedések, koronavírus korlátozások, szájmaszk
koronavírus, koronavírus Európa, koronavírus WHO, Egészségügyi Világszervezet, koronavírus óvintézkedések, koronavírus korlátozások, szájmaszk

Határzárak és szigorú korlátozások

Koronavírus: erre számíthatnak a túlélők - kattintson!

Már számos európai ország döntött határzárakról és a közösségi életet érintő - gyakran drasztikus - korlátozásáról, hogy megakadályozzák a koronavírus további terjedését. A kontinensen legsúlyosabban érintett Olaszország például már országos kijárási tilalmat rendelt el. A hétvégén Spanyolország szintén ilyen lépésre szánta el magát, Franciaország pedig kedd délutántól vezetett be kijárási korlátozásokat.

Egyre nagyobb a baj

Legfrissebb értesülések szerint Olaszországban csaknem 28 ezer koronavírusos beteg van, a halottak száma pedig meghaladja a 2100-at. Spanyolország kedden majdnem kétezer új esetet jelentett, így a fertőzöttek száma több mint 11 ezerre nőtt, emellett az országban csaknem ötszáz ember hunyt el.

Egyébként a WHO két munkatársánál is kimutatták a koronavírust, őket otthonukban különítették el.

A maradj otthon azt jelenti, hogy maradj otthon, mit nem lehet ezen érteni? - olvassa el társportálunk, az nlc.hu véleménycikkét a témával kapcsolatban!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +10, +15 °C

Délelőtt a napsütés mellett változóan felhős lesz az ég, csapadék nem valószínű. Délután a napos időszakokat időnként gomolyfelhők zavarják, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Viharos idő