Visszahívnak egy jégkrémet, daganatos megbetegedést okozhat

Az Aldi visszahívja az egyik termékét, amelynek egyúttal az értékesítését is felfüggesztették - hosszú távú és rendszeres fogyasztása ugyanis növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

A Grandessa Sorbet jégkrém 1000 ml, citromos ízesítésű, 2022. 06. 30-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező tételére az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a Froneri Ice Cream Deutschland GmbH elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva termékvisszahívást indít - olvasható az Aldi oldalán. A termékvisszahívás kizárólag az említett minőségmegőrzési idővel azonosított termékre vonatkozik.

termékvisszahívás, Aldi, jégkrém, etilén-oxid, daganatos megbetegedések
Forrás: Aldi

Etilén-oxidot mutattak ki benne

Mint írták, a fent nevezett terméktétel egy mintájában kismértékben etilén-oxid jelenlétét mutatták ki, amely a jégkrém-stabilizátor alapanyagból származik. A szennyezett termék rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszú távú és rendszeres bevitele azonban növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

A termék minden magyarországi Aldiban elérhető volt, értékesítését felfüggesztették. Aki vásárolt az említett termékből, azt arra kérik, vigye vissza bármely magyarországi üzletükbe, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +13, +18 °C
Minimum: +6, +11 °C

Hazánkban vasárnap délelőtt borult időre van kilátás, elszórtan várható eső. Délután túlnyomóan borult lesz az ég, szórványosan további eső, zápor alakul ki. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 6, 11 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 13, 18 fok között alakul. Késő este 7, 12 fok lesz. Vasárnap kettősfront hat a szervezetre, ezen belül a hidegfrontra jellemző tünetek lehetnek erősebbek. Gyakori lehet a fejfájás és a migrén, sokan tapasztalhatnak keringési panaszokat és rosszullétet. Lehangoltság, rosszkev léphet fel, csökken a teljesítőképesség. Fennáll a megfázás veszélye, a szabadtéri programok során réteges öltözet javasolt. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső