Visszahívnak egy jégkrémet, daganatos megbetegedést okozhat

Az Aldi visszahívja az egyik termékét, amelynek egyúttal az értékesítését is felfüggesztették - hosszú távú és rendszeres fogyasztása ugyanis növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

A Grandessa Sorbet jégkrém 1000 ml, citromos ízesítésű, 2022. 06. 30-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező tételére az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a Froneri Ice Cream Deutschland GmbH elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva termékvisszahívást indít - olvasható az Aldi oldalán. A termékvisszahívás kizárólag az említett minőségmegőrzési idővel azonosított termékre vonatkozik.

termékvisszahívás, Aldi, jégkrém, etilén-oxid, daganatos megbetegedések
Forrás: Aldi

Etilén-oxidot mutattak ki benne

Mint írták, a fent nevezett terméktétel egy mintájában kismértékben etilén-oxid jelenlétét mutatták ki, amely a jégkrém-stabilizátor alapanyagból származik. A szennyezett termék rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszú távú és rendszeres bevitele azonban növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

A termék minden magyarországi Aldiban elérhető volt, értékesítését felfüggesztették. Aki vásárolt az említett termékből, azt arra kérik, vigye vissza bármely magyarországi üzletükbe, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +32, +37 °C
Minimum: +14, +22 °C

Nyugaton és északon lehet több a felhő, ott kis eséllyel zápor vagy zivatar is lehet, máshol viszont folytatódik a napos, száraz idő tikkasztó meleggel. Élénk délkeleti szél mellett 32, 37 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Kedden a hőség veszi igénybe a szervezetet. Az alvásproblémák mellett a fáradékonyság és a nyűgösség is nagyon gyakori. A szívbetegeket és az időseket különösen nagy terhelés éri, nekik mindenféle megerőltetés kerülendő! Sokan fejfájást is tapasztalhatnak. A déli órákban fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye, a tűző nap kerülendő! Fontos a rendszeres folyadékpótlás! A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)