Visszahívnak egy jégkrémet, daganatos megbetegedést okozhat

Az Aldi visszahívja az egyik termékét, amelynek egyúttal az értékesítését is felfüggesztették - hosszú távú és rendszeres fogyasztása ugyanis növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

A Grandessa Sorbet jégkrém 1000 ml, citromos ízesítésű, 2022. 06. 30-ai minőségmegőrzési idővel rendelkező tételére az ALDI Magyarország Élelmiszer Bt. és a Froneri Ice Cream Deutschland GmbH elővigyázatosságból, a felelős forgalmazói magatartás szabályait betartva termékvisszahívást indít - olvasható az Aldi oldalán. A termékvisszahívás kizárólag az említett minőségmegőrzési idővel azonosított termékre vonatkozik.

termékvisszahívás, Aldi, jégkrém, etilén-oxid, daganatos megbetegedések
termékvisszahívás, Aldi, jégkrém, etilén-oxid, daganatos megbetegedések

Etilén-oxidot mutattak ki benne

Mint írták, a fent nevezett terméktétel egy mintájában kismértékben etilén-oxid jelenlétét mutatták ki, amely a jégkrém-stabilizátor alapanyagból származik. A szennyezett termék rövid távú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, hosszú távú és rendszeres bevitele azonban növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyét.

A termék minden magyarországi Aldiban elérhető volt, értékesítését felfüggesztették. Aki vásárolt az említett termékből, azt arra kérik, vigye vissza bármely magyarországi üzletükbe, a vételárat a vásárlást igazoló blokk hiányában is visszatérítik.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +17, +22 °C
Minimum: +7, +12 °C

Délelőtt többnyire gyengén felhős, derült lesz az ég, csapadék nem alakul ki. Délután folytatódik a napos, gyengén felhős idő, csapadék nem lesz. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 22 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Légnyomás emelkedés