Veszélyes ez a bébiétel

A magyar dm üzletekben zárolták, és visszahívják a fogyasztóktól azt a bébiételt, amelybe valószínűsíthetően idegen anyag került.

Nem zárható ki, hogy kék fóliadarabkák kerültek a dmBio pürésített csirkehúsos bébiétel termékbe - hívja fel a figyelmet honlapján a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A szervezetet a dm-drogerie markt Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. értesítette.

Az érintett termék azonosító adatai:

  • Márka: dmBio
  • A termék neve: dmBio csirkehúskészítmény 4 hónapos kortól (Hühnchenfleisch Zubereitung)
  • Minőségmegőrzési idő: 21.01.2021.
  • Kiszerelés: 125 g

Nem zárható ki, hogy kék fóliadarabkák kerültek a dmBio csirkehúsos bébiételbe
Nem zárható ki, hogy kék fóliadarabkák kerültek a dmBio csirkehúsos bébiételbe. Fotó: Nébih

Nem szabad felhasználni a terméket

Az idegen anyaggal esetlegesen szennyezett termékeket a magyar dm üzletekben elővigyázatosságból zárolták, és visszahívják a fogyasztóktól, amiről tájékoztatót helyeztek ki a vásárlók számára. A Nébih arra kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben a fenti azonosítókkal ellátott termékből vásároltak, azt ne használják fel. Az üzletek visszaveszik a már bontott termékeket is. A blokkot nem szükséges bemutatni.

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső