Teljes látogatási tilalom a Korányiban

Egy hétig sem tartott, hogy a hozzátartózók korlátozottan, de végre láthatták a nem COVID-os betegeket az intézményben.

Így küzdenek a koronavírus ellen az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben. A fotóriportért kattintson cikkünkre.

Látogatási tilalmat rendeltek el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet minden osztályán - szúrta ki a Népszava az intézmény csütörtök délutáni Facebook-bejegyzését. Mint a posztból kiderült, a betegek védelme érdekében hozták az intézkedést, ám arról nem írtak, hogy meddig tart az újból bevezetett korlátozás, vagy mi adta az apropóját.

koronavírus, Korányi
koronavírus, Korányi

Alig egy héttel korábban, szintén a közösségi oldalon jelentette be az intézmény, hogy június 16-tól feloldják a látogatási tilalmat és korlátozottan, de engedélyezik, hogy legfeljebb egyszerre egy ember újra meglátogathassa hozzátartozóját a Korányi bármely osztályán, kivéve a COVID fekvőbeteg-részlegét. Az akkori posztban jelezték, belépni csak maszkban lehet, amit a portán is kérhettek a látogatók, ha nem volt sajátjuk.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a korábbi közel 100 egészségügyi intézményből már csak a Korányiban és a Szent László Kórházban látják el a koronavírus-fertőzötteket, így az ország egész területéről odaviszik a betegeket a mentők. Arról pedig néhány napja írtunk, hogy hamarosan megkezdik a hazai fejlesztésű lélegeztetőgép tesztelését a budakeszi határában fekvő intézményben.

Meglepő eredmény: könnyebben fertőződnek meg koronavírussal azok, akik nyáron otthon maradnak - ha kíváncsi a részletekre, kattintson az nlc.hu cikkére.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció