Szíria poklát rögzítette egy mentős sisakkamerája

Egy Aleppóban szolgáló mentőstiszt sisakkamerájával rögzítette, milyen életet menteni a háború szaggatta Szíriában.

A korábban kétmilliós lakosú Aleppó Szíria második legnagyobb városa - volt - Damaszkusz után. Az országot lángba borító polgárháború ugyanakkor rajta hagyta kézjegyét a nagy múltú településen, 2012 óta ostrom alatt áll, alig 300 ezer főre apadt lakosságát pedig nem csak a fegyverek, de az éhhalál is fenyegeti. A Syria Charity nevű francia segélyszervezet egy videót tett közzé arról, milyen is az életmentés egy háborús zóna kellős közepén.

A felvételeket egy mentőstiszt sisakkamerája rögzítette, miközben egy hatalmas robbanás rázta meg a földet előttük. A detonációban szétrepült törmelék egy darabja a mentő szélvédőjét is átszakította, alig néhány centivel vétve el a sofőrt. Ezt követően a füst- és porfelhőben kezdenek kutatni a sebesültek után, kimentve egy sérült férfit és egy öntudatlannak tűnő kisgyermeket is. A felvétel végén a mentős úgy csinál helyet az autóban a többi sérültnek, hogy a kisfiút a karjaiban viszi az első ülésre, maga mellé.

A mentő szakma sokszor megrázó, sokkoló, érzelmeket felkavaró élményt jelent, de szépségét az a rengeteg köszönet és hála adja, amely mögött igen gyakran egy-egy megmentett emberélet áll. A hétköznapi hősökről az alábbi cikkünkben írtunk részletesebben!

Az eredeti felvételt néhány nap alatt négy és fél millió ember nézte meg.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +27 °C
Minimum: +11 °C

Többnyire derült, napos időre van kilátás. Csapadék nem lesz. A légmozgás mérsékelt marad, csak északnyugaton fordulhatnak elő időnként élénk széllökések déli irányból. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 29 fok között alakul. Késő estére 14 és 19 fok közé csökken a hőmérséklet. Egészen szombatig nem várható fronthatás a meteorológiai előrejelzés szerint.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra