Szennyezett gyerekmüzlit hívnak vissza

Idegen anyag jelenléte miatt visszahívnak egy-egy gyermekeknek szánt müzlit és kekszet. A termékeket a Müller üzletekből vehették meg a vásárlók.

A vállalati önellenőrzés során almakocsányt találtak egy osztrák előállítású almaporban, amit csecsemőknek és kisgyermekeknek szánt müzlik és kekszek készítéséhez használtak fel. Az esetlegesen szennyezett termékekből a magyar Müller üzletekbe is érkezett.

A cég visszahívta a problémás termékeket. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) mindemellett arra kéri a fogyasztókat, hogy amennyiben az alábbi termékből vásároltak, ne fogyasszák el azt.

A gyártó visszahívott két gyermekeknek szánt müzliterméket
A gyártó visszahívott két gyermekeknek szánt müzliterméket. Fotó: Nébih

A Müller üzletekbe érkezett, érintett termékek azonosító adatai:

ALNATURA 12.MO KINDER BIRCHER MUESLI

(Alnatura Bircher Müzli 12 hónapos kortól)

  • Minőségmegőrzési idő: 11.10.2019 és 02.11.2019
  • Kiszerelés: 250 g

ALNATURA 15.MO MUESLI KEKSE

(Alnatura Müzlis keksz 15 hónapos kortól)

  • Minőségmegőrzési idő: 04.09.2019
  • Kiszerelés: 125 g
)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: