Semmi front, mégis fejfájós idő lesz

Előreláthatólag a következő napokban sem kell fronthatásra számítani hazánk területén, kedvezően alakul az időjárási helyzet. A légnyomás tartós emelkedése azonban az érzékenyek körében többeknél okozhat fejfájást.

Vasárnap folytatódik a frontmentes idő, élettanilag kedvező helyzetre lehet számítani. A légnyomás már az 1040 hPa-os értéket is elérheti. A tartós nyomásemelkedés azonban az érzékenyek körében sokaknál okozhat fejfájást. Amennyiben Ön is úgy érzi, hogy szétmegy a feje, igyon napi 1-2 csésze zöld teát.

Reggel az ízületi bántalmak erősödésére kell készülni. Az érintetteknek javasolt kámforos krémeket használni, illetve a csalánlevél főzetéből készült borogatás is mérsékelheti a panaszokat.

Többfelé talajmenti fagyokra is lehet készülni, de mélyebben fekvő völgyekben akár fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet. A kerti csapokat célszerű elzárni, a kint lévő ládás növényeket, virágokat érdemes fagymentes területre behordani.

Délután általában kellemes hő- és komfortérzetre lehet számítani. A nyugati országrészben az élénk szél ronthatja a komfortérzetet, az itt élők nyugtalanabbak lehetnek a megszokottnál. Tartózkodjanak sok időt a friss levegőn! Most lehet szabadtéri programokat szervezni, túrázni, kerékpározni, de érdemes rétegesen öltözködni, ugyanis nagy a megfázásveszély. Gondoskodjon az immunrendszer erősítéséről, pótolja a vitaminokat, fogyasszon idénygyümölcsöket, céklát, sütőtököt.

Sokaknál jelentkezhet fejfájás

A szélvédett helyeken átmenetileg megemelkedhet a szállópor koncentrációja.

Reggel a látási viszonyoknak megfelelően érdemes közlekedni, délután csak az erős napsütés lehet zavaró az autósok számára. Nyugaton az időnként megerősödő szél csökkentheti az autók menetstabilitását. A következő napokban már érdemes egyre inkább a téli gumikra váltani – figyelmeztet a Meteoklinika.

)
Tiszta levegő (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +31, +37 °C
Minimum: +14, +21 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is képződnek, de ezekből csapadék nem alakul ki. Igazi hőség várható, az időnként megélénkülő délies szél mellett 31, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet. Hétfőn ismét a kánikula terheli meg a szervezetet. A szívbetegek különösen veszélyeztetettek, de még az egészségesek körében is előfordulhat rosszullét, szédülés és vérnyomáspanaszok is. A déli órákban kerülendő a tűző napon tartózkodás! Gyakoriak a fejfájásos tünetek is, sokan alvásproblémáktól szenvednek. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)