Rendőrt hívtak, mert nem nyitott ki a kocsma

A világhírű mémmé vált Arató Andrást vette be a rendőrség legújabb, figyelemfelhívó kampányában.

A rendőrség a Miskolci Hívásfogadó Központ sztárjaként mutatta be Hide the pain Haroldot, aki évente 3 millió téves riasztást fogad, az idegei ennek ellenére is kikezdhetetlenek, nem véletlenül választják meg őt minden hónapban a legjobb operátornak. Mindez persze csak egy vicc - a vicces reklám mögött azonban egy nagyon komoly üzenet húzódik. A hatóság arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az emberek ne hátráltassák a munkájukat a feleslegesen befutó, bagatell hívásokkal.

Hide the pain Harold segíti a rendőrség munkáját
Hide the pain Harold segíti a rendőrség munkáját

Mint írják, több száz operátoruk három műszakban fogadja a 112-re érkező hívásokat. A Miskolci és a Szombathelyi Hívásfogadó Központokba például 2014 óta 26 millió hívás érkezett, ám ezeknek a 63 százaléka fals, vagyis nem igényli a készenléti szervek beavatkozását. És bár a munkatársaik nap mint nap arra készülnek, hogy segítséget nyújtsanak, életet mentsenek, mégis a percenként befutó 9 hívásból csak 3-4 a valóban komoly eset.

Sok ember arra használja a 112-es segélyhívó számot, hogy bejelentse, miszerint mókus van a fán, újságos bódé tetején maradt a papucs, vagy éppen nem nyitott ki időben a kocsma.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció