Rászorulók covidsegélyét kaszinózta el egy férfi

Apránként visszafizetné a pénzt az a japán férfi, akinek tévedésből egy város összes rászorulójának covidsegélyét átutalták. A férfi a pénzt rögtön elkaszinózta.

A hatóságok Jamagucsi prefektúrában, Abu városban véletlenül egyetlen személynek utalták azt a családonként 100 ezer, együttesen 46,3 millió jent (átszámítva mintegy 130 millió forint), amelyet 463 szerény jövedelmű háztartás megsegítésére szántak a koronavírus-járvánnyal összefüggésben. Szerdán került nyilvánosságra, hogy a kedvezményezett, egy meg nem nevezett 24 éves férfi hajlandó visszafizetni a tévedésből kapott pénzt, de csak kis részletekben tudja megtenni, mert a hatalmas összeget sietve eljátszotta online szerencsejátékokon.

Egy teljes város covidsegélyét eljátszotta egy japán férfi az interneten. Fotó: Getty Images
Egy teljes város covidsegélyét eljátszotta egy japán férfi az interneten. Fotó: Getty Images

Miután többszöri felszólítás ellenére sem utalta vissza a törvénytelenül eltett pénzt, a város önkormányzata beperelte, követelve a kár és a perköltségek megtérítését, emellett bűnvádi feljelentést is terveznek ellene. A férfi ügyvédje hétfőn még azt mondta, hogy szerinte ügyfele aligha lesz képes visszaadni a hatalmas összeget.

Hanada Norihiko polgármester meglepetését fejezte ki, hogy a fiatalember már elkaszinózta a pénzt, és a pénzügyi tranzakciók vizsgálatát követeli, hogy kiderüljön, valóban elúszott-e a város szegényeinek szánt segély. A polgármester most örömét fejezte ki, hogy változott a figyelmetlenségből gazdaggá tett férfi hozzáállása, de - mint mondta - a feljelentést nem vonják vissza, és reméli, hogy a felperes a bíróság előtt elmondja az igazságot. A polgármester azt mondta, hogy megbocsáthatatlan, ha tényleg elkaszinózta a segélyeket.

A játékfüggőség több okkal is magyarázható. Alapvetően stresszhatások előzhetik meg a kialakulást, de genetikai tényezők is szerepet játszhatnak benne. Minderről bővebben olvashat Betegségek A-Z rovatunk vonatkozó betegségleírásában.

Az önkormányzat egy figyelmetlen alkalmazottja tévedésből a segélyezettek névsorának elején szereplő személy nevére utalta át április 6-án a teljes összeget, amely két nappal később már meg is jelent a fiatal férfi számláján.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)