Nagyon sok vért vesztett, egy percen múlt az élete

„A férfi ájultan ült a saját vérében a fürdőkádban, a bőre falfehér volt, és a bal csuklójából még csordogált a vér” – emlékezett vissza egy március közepén történt esetre Szombathy Péter főtörzsőrmester. Mutatjuk a hihetetlen életmentés részleteit.

„Március 18-án vérfürdőbe csöppent Szombathy Péter főtörzsőrmester és Varga Vivien Viktória őrmester, amikor járőrszolgálatot láttak el a Diósgyőri Rendőrőrs illetékességi területén. Egy olyan férfi életének megmentésében vettek részt, aki magára zárta biztonsági ajtós lakását, átvágta bal csuklóját, és horrorfilmbe illő videót küldött hozzátartozójának”adta hírül a Zsaru Magazin.

Életet mentett Szombathy Péter főtörzsőrmester és Varga Vivien Viktória őrmester. Fotó: Magyar Rendőrség / Facebook
Életet mentett Szombathy Péter főtörzsőrmester és Varga Vivien Viktória őrmester. Fotó: Magyar Rendőrség / Facebook

„Egy örökkévalóságnak tűnt minden perc”

A rendőrök mellett a katasztrófavédők és a mentők is azonnal a helyszínre siettek, amilyen gyorsan sem tudtak. „Most is alig hiszem el, hogy öt perc alatt odaértünk” – idézte fel a főtörzsőrmester.

A kiérkező egyenruhásokat egy zárt, acéllemezes biztonsági ajtó fogadta, amelyet hiába rugdostak, nem tudták betörni. Nem sokkal később megérkeztek a katasztrófavédők is, akik rögtön beüzemelték a gépi feszítőberendezést, amellyel gyorsan sikerült begörbíteni az ajtót. „Bár ott és akkor egy örökkévalóságnak tűnt minden perc” – tette hozzá Szombathy Péter.

A férfi ájultan ült a saját vérében a fürdőkádban, a bőre falfehér volt, és a bal csuklójából még csordogált a vér. A rögzített kádparaván miatt nehezen lehetett hozzáférni, de így is tudtuk, mi a teendő” – mesélte.

Életben maradt a férfi

A beszámoló szerint, mire bejutottak a lakásba, addigra a férfi már nagyon sok vért vesztett, de még nem volt teljesen ájult. „Folyamatosan beszéltünk hozzá, amire néha reagált, többnyire viszont nem. Röviden hörgött és sóhajtott, aztán megint elalélt. Kritikus állapotban volt, de nem engedtük, hogy teljesen elveszítse az eszméletét” – mesélte a főtörzsőrmester.

A mentők szerint egyetlen percen múlott a férfi élete. Ha ugyanis a férfi a horrorvideót rögtön azután küldte el rokonának, hogy az ereit átvágta, akkor nagyjából 15 percen keresztül vérzett. Csodával határos módon azonban – a még éppen időben kiérkezett segítségnek köszönhetően – életben maradt.

Rendőrnő akadályozta meg az öngyilkossági kísérletet.

Ha te is úgy érzed, hogy segítségre lenne szükséged, hívd a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116, 123, vagy 06/80-820-111-es telefonszámot! Ha öngyilkossági gondolataid vannak, olvasd el ezt az oldalt! Ha pedig másért aggódsz, ezt az oldalt keresd fel!

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14 °C
Minimum: +3 °C

A gomolyfelhők lassan összeesnek, ellaposodnak, ezzel összhangban fokozatosan csökken a csapadékgócok száma. Főleg a Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél, Sopronnál és a Fertőnél, valamint záporok, zivatarok nyomán erős széllökések is várhatók. Késő estére 3 és 10 fok közé hűl le a levegő. Fronthatásra az előrejelzések szerint napközben nem kell számítani.