Mutatjuk, melyik a legveszélyesebb autópálya

Sokan az M7-es autópályát tartják a legveszélyesebbnek, nem is alaptalanul, de a balesetek jelentős része nem itt történik.

A száz kilométernél hosszabb autópályák közül az M5-ösön történik a legtöbb baleset, a legkevesebb az M6-osra jut – derült ki a KSH tájékoztatójából.

A magyar sztrádákon 46 százalékkal több, összesen 162 baleset következett be, a halálos kimenetelűek száma pedig 3-ról 10-re nőtt ezen a kategórián belül. A könnyű sérüléses és a súlyos sérüléssel járók esetében is jelentős volt a növekedés (49, illetve 26 százalék). Az adatok 2022 első negyedévére vonatkoznak az előző év azonos időszakához képest.

A legveszélyesebb autópálya a képen látható M5-ös. Fotó: Getty IMages
A legveszélyesebb autópálya a képen látható M5-ös. Fotó: Getty IMages

Az M5-ösön száz kilométerre vetítve 22, az M6-osra 4 baleset jutott. A balesetek leggyakoribb oka a gyorshajtás volt (29 százalék), amit az elsőbbség meg nem adása követett (26 százalék). Az autóbalesetekben összesen 5451-en sérültek meg, közülük 129 ember halt meg idén a második negyedévben.

Érdemes megemlíteni, hogy forgalomarányosan a 6-os út számít a legkockázatosabbnak, ahol egymillió járműre 40 baleset jut minden évben. Ugyancsak forgalomarányosan a Budapesttől Záhonyig vezető 4-es főúton történik a legtöbb halálos kimenetelű baleset is. Itt egymillió autóra több mint három (3,1) haláleset jut évente.

Érdekesség, hogy 2020-ban a COVID-19-járvánnyal összefüggő korlátozások és a csökkenő gépjárműforgalom miatt 17 százalékkal kevesebb baleset történt, mint 2019-ben.

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google HírekbenFacebookonInstagramonViberen vagy YouTube-on!

)
Elhízás szövődmények (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +4, +9 °C
Minimum: +0, +5 °C

Kezdetben erősen felhős, borult lesz az ég, vegyes halmazállapotú csapadék is előfordul, reggel átmenetileg ónos eső is lehet, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és egyre többfelé kisüt a nap. Élénk lesz az északnyugatira forduló szél, a legmagasabb hőmérséklet 4, 9 fok között alakul. Kedden hidegfronti hatás érvényesül, a távozó front mögött egész nap felléphetnek tünetek. Görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, illetve ingadozhat a vérnyomás is. A napsütés hatására viszont javulhat a hangulat és kissé a közérzet is. Gyengül az immunrendszer. Érdemes megnézni a meteogyógyász® mai videóját! A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: