Meghalt két biztonsági őr egy aláírásgyűjtő sátorban

Szén-monoxid-mérgezés miatt halhatott meg két ember Budapesten, az V. kerületi Deák téren egy aláírásgyűjtő sátorban - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán.

A két fiatal biztonsági őr halálát szén-monoxid-mérgezés okozhatta; holttestüket szerda reggel találták meg a sátorban - írták a police.hu -n. Közölték azt is, hogy a Budapesti Rendőr-főkapitányság jelenleg helyszíni szemlét tart, a körülményeket szakértők bevonásával vizsgálják.

Mi a szén-monoxid-mérgezés?

A szén-monoxid-mérgezés a szén-monoxid gáz belélegzése okozta mérgezés. Ez az egyik leggyakoribb háztartási baleset, a legtöbbször rossz kazánok, kémények okozzák. A mérgezés akár halált is okozhat.

Így előzzük meg a szén-monoxid-mérgezést.

A szén-monoxid "néma gyilkos": olyan színtelen, szagtalan, íztelen gáz, amely jelen van a környezetünkben, a levegőben, észre sem vesszük. Az emberek vérében 0,8 százalékos arányban normál esetben is kimutatható - probléma akkor van, ha a vér szén-monoxid-tartalma 10-12 százalék fölé emelkedik. Ebben az esetben a mérgezés atípusos tüneteket okoz: például fejfájást és hányingert.

20 százalékos arány fölött már súlyosabb idegrendszeri tünetek, mellkasi fájdalmak jelentkezhetnek, 30 százalék fölött pedig eszméletvesztés, görcsrohamok is bekövetkezhetnek. A tünetek úgy súlyosbodnak, ahogy a vér szén-monoxid-telítettsége halad előre: végső esetben akár súlyos, visszafordíthatatlan agykárosodás és halál is bekövetkezhet.

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +7, +12 °C
Minimum: +4, +10 °C

Kezdetben borult lesz az ég, majd felhőátvonulásokra számíthatunk. Többfelé lehet eső, zápor, északon esetleg havas eső is, de délután csökken a csapadékhajlam. Erős, viharos északnyugati szél mellett 7, 12 fok között alakul a csúcshőmérséklet. Hétfőn erős hidegfronti hatás érvényesül, nagyon megterhelő időszak veszi kezdetét. Erős szívpanaszok léphetnek fel, ingadozhat a vérnyomás, többen rosszulléteket tapasztalhatnak. Gyakori lehet a görcsös fejfájás, a kismamák görcskészsége szintén fokozódik. Csökken a hő- és komfortérzet, fennáll a megfázás veszélye! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: