Koronavírus: nagykövet-helyettes a 10. áldozat

A budapesti brit nagykövet-helyettes a koronavírus-járvány tizedik magyarországi áldozata - erősítette meg a nagykövetség.

A 37 éves Steven Dick a tizedik magyarországi áldozata a koronavírus-járványnak. A férfi kedden halt meg Budapesten.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus Budapest, koronavírus áldozatok, koronavírus haláleset, koronavírus nagykövet-helyettes,
Koronavírusos beteget látnak el az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben.Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Mindenkit megdöbbentett a hír

Koronavírus: élelmiszerek is fertőzhetnek - olvassa el a részleteket!

"Mióta a nagykövet-helyettes tavaly októberben Budapestre érkezett, professzionalizmus jellemezte munkáját, és nem utolsósorban kiváló magyartudása" - emlékezett vissza Iain Lindsay brit nagykövet. Mint mondta, a nagykövet-helyettes halálhíre az egész csapatot megdöbbentette. A koronavírus-fertőzés miatt elhunyt férfit kollégái mellett szülei gyászolják.

Újabb 35 fertőzött

Magyarországon továbbra is terjed az új típusú koronavírus. Ahogy már olvashatták a HáziPatika.com-on, a legfrissebb adatok szerint 261-re nőtt a Magyarországon beazonosított fertőzöttek száma. Az itthon diagnosztizált betegek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 247 magyar állampolgár.

Jó hír azonban, hogy egy nap alatt héttel, 21 főről 28-ra nőtt a koronavírus-fertőzésből kigyógyultak száma.

A járványhelyzet önmagában speciális, de vannak olyan életesemények, amelyek tovább nehezíthetik. Ilyen például az, amikor kórházba kerül a gyerekünk. Mit tehetünk ilyenkor? A válaszért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +34, +39 °C
Minimum: +17, +25 °C

A napsütés mellett gomolyfelhők is megjelennek, ezekből egy-egy helyi zivatar is kialakulhat. Estétől a Dunántúlon nő meg a zivatarhajlam. Megélénkülő délies szél mellett 34, 39 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Pénteken front nem érkezik. A nagy melegben az álmatlanság, a tompaság hátráltathatja mindennapi tevékenységében, egyre gyakoribb és egyre erősebb lehet a fejfájás és a migrén is. Főleg a szívbetegek és a vérnyomás-panaszokkal élőket viseli meg folyamatos meleg, amennyiben ebbe a csoportba tartozik, akkor egész nap kerülje a megterhelő tevékenységeket! A növekvő fülledtség hatására légzési nehézségek is jelentkezhetnek, a zivatarok területén pedig romolhat az asztmások állapota. A légszennyezettség közepes, kissé növekszik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Megterhelő hőség (Napi középhőmérséklet 25 fok felett várható)