Koronavírus: lezártak egy kórházi épületet Budapesten

A Szent János kórház egyik osztályán betegek, orvosok és ápolók kerültek zárlat alá, mivel egy korábban az osztályon kezelt páciensről csütörtökön kiderült, hogy koronavírusos. A többi érintett dolgozó kórházi és házi karanténban van.

Bár hivatalos tájékoztatást eddig nem adtak ki, a 444.hu arról számolt be, hogy a János Kórház III-as belgyógyászati- és kardiológiai osztályán dolgozó két orvost és öt ápolót kórházi karanténba helyeztek az új koronavírus miatt, 4 ápoló pedig házi karanténban van.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19

Ők voltak azok, akik hosszabb ideig érintkeztek azzal a csütörtökön koronavírussal diagnosztizált beteggel, akit a Szent Jánosba épp a koronavírusosokat ellátó Szent Lászlóból irányították, tesztelés nélkül. Az egészségügyi személyzet majd 4 napig ápolta védőfelszerelés nélkül a beteget. De nemcsak az említett karanténba zárt orvosok és ápolók - akiket már teszteltek, de az eredményre még várni kell - az érintettek.

Hatan látják el a betegeket

A lap beszámolója szerint mindezen túlmenően lezárták a János Kórház komplett 14-es épületét. A hivatali zár csütörtöki bevezetése óta az osztályon fekvő betegeket mindössze az a hat fős gárda látja el, akik szintén érintkeztek a koronavírusos fertőzöttel, igaz rövidebb ideig. A személyzet utánpótlása nem várható, a hatósági zár pedig a portál információi szerint addig tart, amíg nem távozik az épületből az utolsó beteg is.

A járvány miatt elhalasztják a vérigényes műtéteket. A részleteket olvassa el az nlc.hu cikkére kattintva.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció