Koronavírus: lezártak egy kórházi épületet Budapesten

A Szent János kórház egyik osztályán betegek, orvosok és ápolók kerültek zárlat alá, mivel egy korábban az osztályon kezelt páciensről csütörtökön kiderült, hogy koronavírusos. A többi érintett dolgozó kórházi és házi karanténban van.

Bár hivatalos tájékoztatást eddig nem adtak ki, a 444.hu arról számolt be, hogy a János Kórház III-as belgyógyászati- és kardiológiai osztályán dolgozó két orvost és öt ápolót kórházi karanténba helyeztek az új koronavírus miatt, 4 ápoló pedig házi karanténban van.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19
Lapértesülések szerint a lezárt osztályon dolgozóknak csak sebészi maszkjaik és egyszer használatos gumikesztyűik vannak. A felvétel illusztráció, fotó: Andriy Hudzenko\\Getty Images

Ők voltak azok, akik hosszabb ideig érintkeztek azzal a csütörtökön koronavírussal diagnosztizált beteggel, akit a Szent Jánosba épp a koronavírusosokat ellátó Szent Lászlóból irányították, tesztelés nélkül. Az egészségügyi személyzet majd 4 napig ápolta védőfelszerelés nélkül a beteget. De nemcsak az említett karanténba zárt orvosok és ápolók - akiket már teszteltek, de az eredményre még várni kell - az érintettek.

Hatan látják el a betegeket

A lap beszámolója szerint mindezen túlmenően lezárták a János Kórház komplett 14-es épületét. A hivatali zár csütörtöki bevezetése óta az osztályon fekvő betegeket mindössze az a hat fős gárda látja el, akik szintén érintkeztek a koronavírusos fertőzöttel, igaz rövidebb ideig. A személyzet utánpótlása nem várható, a hatósági zár pedig a portál információi szerint addig tart, amíg nem távozik az épületből az utolsó beteg is.

A járvány miatt elhalasztják a vérigényes műtéteket. A részleteket olvassa el az nlc.hu cikkére kattintva.

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +26, +37 °C
Minimum: +17, +23 °C

A változó felhőzet mellett több-kevesebb napsütésre is készülhetünk, nyugaton és északon lehet zápor, zivatar. Élénk, erős lesz az északnyugati szél, a legmelegebb órákban nyugaton 26, 30, máshol 31, 37 fokot mérhetünk. Kedden a hőség mellett egy lassan mozgó hidegfront jelenti a terhelést. Nyugaton görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök jelentkezhetnek, keleten pedig a hőkimerülés, a fáradékonyság és az erős gyulladásos panaszok lesznek a legjellemzőbbek. A keleti tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye. A keringési rendszert országszerte nagy igénybevétel éri. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: