Koronavírus: ezzel ne vicceljünk, mert letartóztathatnak

Két nógrádi fiatal ellen indult eljárás álhírterjesztés miatt. Az egyik például azt híresztelte, hogy új magyarországi epicentruma van a járványnak.

A koronavírus-járványt övező bizonytalanság és tapasztalatlanság miatt nagyon sok szakmailag nem ellenőrzött, téves információ kering az interneten, ezeket pedig korlátlanul megoszthatja bárki a közösségi oldalain. Hogyan szűrhetjük ki a hírrengetegből a nem megbízható forrásokat? Kattintson a válaszért.

Két férfi ellen is nyomoztak a járvánnyal kapcsolatos álhír terjesztése miatt Nógrád megyében - közölte Dankóné Nagy Éva, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője kedden. Elmondta, a köznyugalom megzavarására alkalmas fényképet tett közzé az új koronavírussal kapcsolatban március 12-én egy 28 éves magyargéci lakos az egyik legnagyobb közösségi oldalon. A fotón a gyanúsított maszkban szerepel és a címmel arra utalt, hogy koronavírussal fertőzött. A szécsényi rendőrkapitányságon rémhírterjesztés miatt hallgatták ki a férfit, aki beismerő vallomást tett.

koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19, fake news, álhír, rémhírterjesztés
koronavírus terjedése, koronavírus, koronavírus-járvány, koronavírus-fertőzés, COVID-19, fake news, álhír, rémhírterjesztés

Egy 23 éves pusztaberki lakos ellen pedig közveszéllyel fenyegetés miatt folytatott büntetőeljárást a főkapitányság bűnügyi osztálya. Ő március 17-én valótlanul állította az interneten, hogy Érsekvadkert lehet a koronavírus új epicentruma, valamint azt, hogy egy ott lakót afertőzésmiatt a balassagyarmati kórházban kezelnek, a környezetében lévők nyolcvan százaléka pedig megfertőződött. A férfit őrizetbe vették. Az iratokat mindkét ügyben vádemelési javaslattal továbbították az ügyészségnek.

Koronavírus: ismét emelkedni kezdett a halottak száma a franciáknál - ha kíváncsi a részletekre, akkor nézze meg a cikket az nlc.hu oldalán.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: