Koronavírus: ennyi áldozatot szedett a BKV-nál

Egyelőre nincs helye a türelmetlenkedésnek, bármilyen nehéz, még ki kell tartani - írta közösségi oldalán Karácsony Gergely főpolgármester annak kapcsán, hogy szerda délben egy percre leállt a közösségi közlekedés Budapesten, ezzel emlékeztek meg ugyanis a koronavírus-járvány áldozatairól. Közben a Budapesti Közlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság (BKV Zrt.) elárulta, eddig hány dolgozójukat veszítették el a járvány miatt.

Koronavírus: ezért baj, hogy a brit mutáns terjed itthon - kattintson!

"Az utóbbi napok súlyos számai fájdalmasan marnak az ember lelkébe, főleg, hogy tudjuk, a statisztikák mögött emberi életek vannak. Szülők, testvérek, gyermekek, barátok, rokonok, kollégák, ismerősök" - fogalmazott a főpolgármester. Azt írta, az egyperces néma csönd nem mulasztja el a gyászolók fájdalmát, nem hozza vissza azokat, akik elmentek, de emlékeztet mindenkit arra, hogy bármilyen nehéz is, még ki kell tartanunk. Az egyperces csönd emellett Karácsony szerint arra is emlékeztet, hogy hálával tartozunk azoknak, akik most is erejüket megfeszítve küzdenek a koronavírus-fertőzöttek életéért.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus járványhelyzet,
A járművezetők fokozottan veszélyeztetettek. Képünk illusztráció, forrása: Getty Images

Soha nem látott kihívások

A BKV közlése szerint a koronavírus-járvány jelenlegi, harmadik hulláma soha nem látott kihívások elé állítja a társaságot. Jelenleg több mint ötszáz BKV-munkavállaló van karanténban, kilenc dolgozó pedig életét vesztette afertőzéskövetkeztében. "Ez személyes tragédiát jelent a családoknak és vállalatunknak egyaránt" - közölték. Kiemelték ugyanakkor, hogy a nehézségek ellenére a stabil üzemeltetés még fenntartható, a betegségen átesett dolgozók ugyanis folyamatosan állnak vissza a munkába.

Hamarosan oltják a járművezetőket

A cég vezetése megjegyezte, tisztában vannak azzal, hogy a vállalatnál dolgozók jelentős része fokozottan veszélyeztetett, ugyanis nap mint nap nagy tömeggel találkoznak. Épp ezért lépéseket tettek azért, hogy a társaság dolgozóinak minél hamarabb biztosíthassák az új típusú koronavírus elleni védőoltást. Az országos tisztifőorvos, Müller Cecília szerdán jelentette be, hogy megkezdődik az úgynevezett kritikus infrastruktúrában dolgozók, mások mellett a tömegközlekedési szolgáltató vállalatok munkatársainak beoltása is. A járműveket egyébként naponta fertőtlenítik, a járművezetőknek pedig biztosítják a védőfelszereléseket és a védekezéshez szükséges eszközöket.

Koronavírus: duplán mutálódott variáns bukkant fel - olvassa el a részleteket!

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: