Koronavírus: Budapestet érinti a legjobban a hazai járvány

A fertőzöttek számának növekedésével egyre nagyobb veszélyben van mindenki, hiszen nő a megfertőződés kockázata - emelte ki az operatív törzs keddi tájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.

Ahogy már korábban megírtuk, a legfrissebb adatok szerint Magyarországon már 817 koronavírus-fertőzöttről és 47 áldozatról tudnak. A vírus már minden megyében megjelent.

koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus korlátozások, koronavírus vedekezés, koronavírus operatív törzs tájékoztató, koronavírus Buapest, koronavírus Pest megye
koronavírus, koronavírus Magyarország, koronavírus hírek, koronavírus korlátozások, koronavírus vedekezés, koronavírus operatív törzs tájékoztató, koronavírus Buapest, koronavírus Pest megye

Pest megyében a legnagyobb a baj

A tisztifőorvos tájékoztatása szerint egyértelműen a fővárost érinti a legnagyobb mértékben a koronavírus-járvány, a betegek több mint 60 százalékát pedig Pest megyében regisztrálták. Fontos, hogy betartsa mindenki a korlátozásokat, hogy Budapest ne váljon gócponttá - figyelmeztetett. Emlékeztetett arra is, hogy az idősotthonokban új intézkedéseket vezetett be, hogy csökkenti tudják a koronavírus terjedésének lehetőségét.

Koronavírus: 1,3 millió fertőzött világszerte - részletek itt!

Kérdésre válaszolva elmondta, hogy különösen fontos az ajánlott óvintézkedések betartása akkor, ha a járvány ideje alatt szerelőt kell hívni egy koronavírus-fertőzött otthonába. Ilyenkor mindenképpen az egészséges hozzátartozó engedje be a munkást, valamint viseljen szájmaszkot és kerülje a közeli érintkezést.

9 kórház kap új védőeszközöket

A kormány 663 milló forinot különített el a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében - közölte Kiss Róbert, az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa. Mint mondta, a mai napon 9 kórházba szállítanak védőeszközöket a kórházparancsnokok igényfelmérése alapján.

Kitért arra is, hogy már 15 ezernél is többen vannak hatósági házi karatnénban Magyarországon a koronavírus okozta helyzet miatt. Egyre több azonban a szabályszegés is: eddig 499 feljelentést tettek, valamint 389 esetben szabtak ki helyszíni bírságot a karanténszabályok megszegéséért. Az üzletek esetében 67 feljelentést tett a rendőrség, a kijárási korlátozások kapcsán pedig már több mint 5 ezer eljárást indítottak. Mint mondta, csak tegnap több százan szegték meg a szabályokat.

Nem biztos, hogy elég a 14 napos karantén a koronavírus ellen - olvassa el a részleteket társportálunk, az nlc.hu cikkében!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció