Koronavírus: 3 új fertőzött Magyarországon

Újabb három iráni diáknál diagnosztizáltak koronavírus-fertőzést. Mindannyian a Semmelweis Egyetem hallgatói és már napok óta járványügyi zárlat alatt állnak a Szent László Kórházban.

A koronavirus.gov.hu oldal tájékoztatása szerint mindhárman az elsőként diagnosztizált iráni betegekhez kapcsolódó járványügyi kontaktuskutatás során kerültek a népegészségügyi hatóság látókörébe. Az országos tisztifőorvos által kiadott eljárásrendnek megfelelően az ő esetükben is haladéktalanul megkezdődik a járványügyi vizsgálat és kontaktkutatás. A népegészségügyi hatóság kikérdezi őket is, ahogy minden egyes fertőzöttet, hogy az elmúlt két hétben - a kórházba bekerülésük idejét is figyelembe véve - hol és kikkel álltak szoros kapcsolatban.

Íme a bevásárlólista házi karanténhoz Annak ellenére, hogy mindenki pánikszerűen vásárol, nem kell hatalmas mennyiségeket bespájzolni mindenből egy házi karanténra. Cikkünkben mutatjuk, mit érdemes beszerezni.

Mentőápoló védőmaszkban az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Fotó:  MTI Fotószerkesztőség
Mentőápoló védőmaszkban az Országos Mentőszolgálat Mohács utcai állomásán 2020. március 10-én. Fotó: MTI Fotószerkesztőség

Velük együtt Magyarországon eddig 12 új koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván, közülük 3 magyar állampolgár, 8 iráni, 1 brit. A magyarok közül egy 70 éves, egyébként is beteg férfi állapota a legsúlyosabb, ő a legfrissebb hírek szerint már nincs eszméleténél.

Az aktuális adatok szerint 62-en vannak karanténban hazánkban, és eddig 362 koronavírus-tesztet végeztek el. További tájékoztatás az operatív törzs szokásos kora délutáni ülése után várható.

"Akár hat hétig is eltarthat a gyógyulás a koronavírusból" - mondta dr. Mike Ryan, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Egészségügyi Vészhelyzeti Programjának ügyvezető igazgatója. Erről bővebben az nlc.hu cikkében olvashatunk!

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +15, +22 °C
Minimum: +10, +15 °C

Hazánkban szombaton délelőtt többnyire erősen felhős, borult lesz az ég, északon lehet szakadozottabb a felhőzet. Elszórtan, főleg délen számíthatunk esőre, záporra. Délután továbbra is sok lesz felettünk a felhő. Délen többfelé lehet eső, zápor, máshol nagy csapadék nem valószínű. A szél napközben élénk északnyugati lesz. Hajnalban 10, 15 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 22 fok között alakul. Késő este 10, 15 fok lesz. Szombaton hidegfronti hatás várható, nagy terhelés éri a szervezetet. Erős görcsös panaszok léphetnek fel, többek között görcsös fejfájás, izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek. Romolhat a szívbetegek állapota, az arra hajlamosak keringési és vérnyomáspanaszokat tapasztalhatnak. Csökken a hőérzet, romlik a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső