Késsel fenyegetik és ököllel támadják a mentőket

„Az elmúlt 2 hónapban több mint 20 esetben támadtak rá bajtársainkra mentés közben” – közölték a mentők a közösségi oldalukon. Ezt természetesen a kommentelők sem hagyták szó nélkül.

„Ez így nagyon nincs rendben” – kezdte felháborodott hangvételű Facebook-posztját az Országos Mentőszolgálat. Mint írták, az elmúlt időszakban nagyon sokszor előfordult, hogy bajtársaikra támadtak mentés közben.

mentőautó belseje
Agresszív betegekkel és családtagokkal kell küzdeniük az életmentőknek. Fotó: Országos Mentőszolgálat / Facebook

Agresszív betegek és családtagok

Az esetek többségében a támadó maga a beteg volt, akit éppen próbáltak ellátni az életmentők. Előfordult azonban olyan is, hogy a helyszínen lévő hozzátartozók váltak agresszívvá.

„Volt, hogy egy beteg kórházba szállítás közben kezdte késsel fenyegetni bajtársunkat, de legtöbbször ököllel vagy lábbal estek neki a mentőknek, többször komoly sérülést okozva ezzel. Az életmentő hivatást azért választották bajtársaink, hogy bajbajutottakon segítsenek, ennek pedig testi épségük, akár életük veszélyeztetése nem képezhetné részét. A támadások, fenyegetések ezt a segítségnyújtást akadályozzák és a beteg ellátását is ellehetetleníthetik” – fogalmaztak a posztban.

„Aki mentősre támad, azt ott kell hagyni”

A mentők bejegyzéséhez rövid idő alatt számos hozzászólás érkezett, az emberek ugyanis – érthető módon – felháborodtak a híren. A többség azt szorgalmazza, hogy a mentőkkel szembeni agresszív viselkedés komolyan büntethetővé váljon.

Aki mentősre támad, azt ott kell hagyni. Ennyi. A helyzet megoldja önmagát. Persze tudom, hogy a hivatástudat és a mentősök lelkülete ezt még ilyen esetben sem teszi lehetővé, de akkor is ezt súgja az igazságérzetem. Szégyen-gyalázat, hogy azokra emelnek kezet, akik segíteni akarnak” – fogalmazott a kommentelők egyike.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33 °C
Minimum: +21 °C

Napos idő várható általában kevés gomolyfelhő mellett, de a középső országrészben egy összeáramlási zóna mentén erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés. Ezeken a tájakon előfordulhat felhőszakadással kísért zápor, zivatar, de az ország döntő részén nem valószínű csapadék. Az északi, északkeleti szelet élénk lökések kísérhetik. Zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. Késő estére 20 és 29 fok közé hűl le a levegő. Néhol heves széllőkések, zivatar, felhőszakadás lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra