Hónapokig nem lesz szülészeti ellátás sem az egyik kórházban

Két és fél hónapig szünetel a szülészeti és gyermekgyógyászati ellátás a kalocsai kórházban - olvasható az intézmény honlapján.

Amint arról a 444.hu is beszámolt, szakemberhiány miatt 2022. november 14-től 2023. január 31-ig szünetel a Csecsemő- és gyermekgyógyászati osztály működése a kalocsai Szent Kereszt Kórházban, és a szülészeti ellátást is felfüggesztik a Szülészet-nőgyógyászati osztályon. Az intézmény Facebook-oldalán azt is közölte, hogy „humánerőforrás probléma” miatt kellett meghozniuk ezt a döntést. 

Egyre több kórházban okoz gondot a szülészeti ellátás akadozása vagy teljes hiánya. Fotó: Getty Images
Egyre több kórházban okoz gondot a szülészeti ellátás akadozása vagy teljes hiánya. Fotó: Getty Images

Hova fordulhatnak a páciensek ez idő alatt? 

A szülészeti ellátást a következő két és fél hónapban a Bajai Szent Rókus Kórház és a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház kecskeméti szülészeti osztálya biztosítja. A gyermekek ellátása pedig a kecskeméti Csecsemő-és Gyermekgyógyászati Osztályra hárul. 

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +16, +21 °C
Minimum: +1, +7 °C

Napos időre van kilátás, csapadék nem lesz. Reggel északkeleten ködfoltok képződhetnek. Mérsékelt szél mellett 16, 21 fok közötti csúcshőmérsékletekre számíthatunk. Szerdán a frontmentes, de melegedő idő is okozhat panaszokat. Reggel kopásos, napközben gyulladásos ízületi bántalmak léphetnek fel, emellett a fokozottan érzékenyek migrént és koncentrálási problémákat is tapasztalhatnak. Ingadozhat a vérnyomás, a délelőtti órákban rosszullét jelentkezhet. A napsütés azonban kissé ellensúlyozhatja a tüneteket. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: