Borzalmas pusztítást végeztek a sorozatos földrengések

Már több mint 4 ezren vesztették életüket Törökországban és Szíriában a napok óta tartó földrengések miatt. A mentőcsapatok éjjel-nappal dolgoznak, újabb és újabb embereket mentve ki a romok alól. Sokaknak viszont nem sikerült kijutniuk az összeomlott épületek alól.

Amint arról az infostart.hu is beszámolt, Törökországban és Szíriában már több mint négyezer halálos áldozata van a hétfői erős földrengésnek, és az azt követő utórengéseknek. A török katasztrófavédelem (AFAD) 2921 halottról számolt be, míg Szíriában kedd reggelig 1444 ember halálát jelentették. 

földrengés Törökországban
Folyamatosan kutatnak túlélők után a törökországi földrengés helyszínén. Fotó: Getty Images

A mentőalakulatok – immáron külföldi segítséggel – Törökországban 4758 összedőlt épületből csaknem 8 ezer túlélőt mentettek ki a katasztrófát követően. Kedd hajnalban azonban újabb, 5,6-os erősségű földrengés rázta meg Törökország középső részét. Amint arról az infostart.hu a Reuters információira hivatkozva írt: a mentést igencsak megnehezíti a fagypont közeli hőmérséklet. Egy helyi lakos arról számolt be a Reutersnek, hogy hallják a romok alatt rekedt emberek segítségkérését, kiabálását, de egyelőre tehetetlenek, nem érkeznek újabb mentőcsapatok. 

Recep Tayyip Erdogan török elnök történelmi léptékű katasztrófának nevezte a hétfői földrengést. Közölte: eddig 45 ország ajánlotta fel segítségét. 

Több rengés egymás után 

Törökország déli, középső részén és Szíria északnyugati részén 7,8-as erősségű földrengést mértek hétfő reggel, amit nem sokkal dél után egy újabb 7,5-es erősségű rengés követett. A földmozgások hatalmas pusztítást végeztek a két országban, de erejüket a környező országokban is érezni lehetett.  

A legfrissebb tartalmainkért kövessen minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

)
Hogyan működik a bolhanyakörv?

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +7, +13 °C
Minimum: -7, +2 °C

Megnövekszik a felhőzet, kevés helyen eső, zápor is lehet. Élénk, erős északnyugati szél mellett 7, 13 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Szerdán gyenge melegfronti hatás érvényesül. Erősödhetnek a gyulladások, többen fáradékonyságot, dekoncentráltságot tapasztalhatnak. Fokozódik a migrénhajlam, emellett alvásproblémák és ingerlékenység is felléphetnek. A hőmérséklet emelkedik, de a szél és a felhők miatt a mért értékeknél alacsonyabban alakulhat az érzett hőmérséklet. További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: