Kiderült, mennyit költöttünk tavaly külföldön

Ugyan még nem tart ott a turizmus, mint a pandémia előtt, de már közelítenek az adatok.

Tavaly nagy mértékben nőtt a magyarok külföldi utazásainak száma és turisztikai kiadása - írja a bank360.hu a KSH adatai alapján. 

A magyar turisták tavaly 17 százalékkal többször utaztak és 25 százalékkal több időt töltöttek el külföldön, mint 2022-ben. Ezek a számok már közelítik, de még nem érik el a 2019-es turisztikai rekordév adatait. Ugyanakkor 1585 milliárd forintot költöttünk tavaly külföldön, ami rekordnak számít, és 47%-kal haladta meg a 2022-es rekordot. A legtöbbet Ausztriában (267 milliárd) és Németországban (183 milliárd forint) költöttük - az előbbi 41 százalékos, az utóbbi 50 százalékos bővülés egy év alatt.

turizmus
Aki eljut külföldre, az több napban gondolkodik, és nem spórol a kiadásokon. Fotó: Getty Images

 A növekedés legfőbb húzóerejét a KSH szerint a szabadidős célú utazások jelentették.  Jellemző volt, hogy aki megteheti, hogy külföldre utazik (általában több napra) az általában nem spórol a kiadásokon. Egy utazó napi átlagos költése 27 ezer forint volt, ami ötödével több a 2022. negyedik negyedévinél.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +11 °C
Minimum: +5 °C

Nagyrészt borult lesz az ég, de napközben az Alföldön, délutántól pedig már Borsodban is szakadozik, vékonyodik, gomolyosodik a felhőzet. Egyre inkább csak az ország északi, északnyugati felén valószínű eső, zápor, míg az Alföldön zivatarok is lehetnek. Többfelé megerősödik a nyugatias szél, zivatar környezetében akár viharos lökés is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon, Budapest körül és északon 7 és 13, az Alföldön 12 és 19 fok között alakul. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra