Testrészek, melyek hamarosan eltűnhetnek

Az evolúció lényege, hogy a test alkalmazkodik a környezeti hatásokhoz - úgy, hogy például egyes anatómiai jellemzők eltűnnek, míg mások megjelennek.

Az evolúciónak pedig még koránt sincs vége: az alábbiakban olyan "haszontalan" testrészeket vettünk sorra, amelyek lehet, hogy a jövő emberéről már hiányozni fognak.

Egy testrész, amelynek senki nem tudja a nevét - részletek!

Külső fülizom

Egyes állatok, például a nyulak és a kutyák egymástól függetlenül is mozgatni tudják füleiket, ami ezeknek az izmoknak köszönhető. Az embereknek is megvannak még ezek az izmaik, ám gyakorlati hasznukat már nemigen vesszük, úgyhogy valószínűleg a jövőben eltűnnek majd.

Bölcsességfog

A régmúlt emberének étrendjében még sokkal több növényi táplálék szerepelt, ezeknek megrágásához kellettek akkoriban a bölcsességfogak. Mára azonban csupán az emberek 5 százalékánál nőnek ki egyáltalán, így hamarosan valószínűleg végleg elbúcsúzhatunk majd tőlük.

A lábujjaink is eltűnhetnek
Lábujjaink is eltűnhetnek

Hosszú tenyérizom

Ez a hosszú, keskeny, a könyöktől a csuklóig futó izom manapság az emberek 11%-ánál nem fejlődik ki. Valódi funkciója akkor lenne, ha sokat kellene lógnunk, csimpaszkodnunk és másznunk.

Férfi mellbimbók

A mellbimbók a magzati kor korai szakaszában fejlődnek ki a nőknél és a férfiaknál is. A férfiak szervezetében azonban nincs elég prolaktinhormon ahhoz, hogy beindítsa a tejtermelést.

Féregnyúlvány

A féregnyúlvány a vakbélhez csatlakozik, funkciója pedig akkor volt, mikor az emberi étrend még több növényi tápanyagból állt, és szükség volt rá a cellulóz megemésztéséhez.

Lábujjak

A tudósok úgy találták, hogy míg a korai emberek inkább a lábuk középvonalán jártak és egyensúlyoztak, addig mára az egyensúlyozás fokozatosan a nagylábujjunk felé tolódott. Tanulmányok pedig megmutatják, hogy egyensúlyunk középpontja még mindig folyamatosan változik: ennek eredménye pedig az lehet, hogy egyszer csak nem lesz szükség majd a lábujjainkra.

Forrás: brightside.me

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +26, +32 °C
Minimum: +11, +18 °C

A napsütés mellett többször megnövekszik a felhőzet, a több és vastagabb felhő a Dunántúlon ígérkezik. Nagyobb eséllyel itt alakul ki eső, zápor, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél, 23, 30 fok között alakul a legmagasabb hőmérséklet. Csütörtökön frontmentes idő lesz, de a nagy napi hőingás több panaszt is okozhat. A vérnyomás-ingadozás mellett a fejfájás szintén gyakori tünet lehet, a fokozottan érzékenyeknél pedig a görcsös bántalmak felerősödése is várható. Markáns hatások azonban nem érvényesülnek, a hőségmentes idő jót tesz az alvásnak és a pihenésnek. A Dunántúlon kissé változékonyabb idő lesz, ott ingadozhat a hőérzet. A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: