Robotokból lesznek a legjobb főnökök

Az emberek többsége jobban bízik a robotokban, mint a feletteseiben - derült ki az Oracle és a Future Workplace legújabb felmérésből.

A mesterséges intelligencia (AI) használata egyre elterjedtebbé válik. Már a munkavállalók 50 százaléka alkalmazza valamilyen formában, ez pedig jelentős emelkedés a tavaly mért 32 százalékhoz képest. A kutatásban 8370 munkavállalót, menedzsert és HR-vezetőt kérdeztek meg 10 különböző országban. A tanulmányból kiderül, hogy a mesterséges intelligencia megváltoztatta az emberek viszonyulását a technológiák használatához a munkahelyeken, valamint átformálja a vállalatvezetés működését a tehetségek megtalálásának, megtartásának és fejlesztésének területén is.

robot, ember, vezető, főnök, mesterséges intelligencia, AI,
robot, ember, vezető, főnök, mesterséges intelligencia, AI,

Ilyen a munka robot kollégákkal

A felmérés kimutatta, hogy a munkavállalók többsége (65 százaléka) optimista az AI-használatát illetően, és hálás azért, amiért robot munkatársakkal dolgozhat. A válaszadók közel negyede állította, hogy a mesterséges intelligenciával való munka örömteli és szerethető. A munkavállalók Indiában és Kínában lelkesednek leginkább az AI használatáért. A tanulmányból az is kiderül, hogy a férfiak sokkal pozitívabban tekintenek a mesterséges intelligenciára, mint a nők.

Jobban bízunk a robotokban?

Emberek, akik sikeresek a munkahelyükön - részletek itt!

Az adatok szerint az emberek 64 százaléka jobban bízik egy robotban, mint a felettesében, és a megkérdezettek felénél előfordult már, hogy inkább egy robothoz fordult tanácsért a főnöke helyett. Az emberek 82 százaléka szerint pedig a robotok jobban elvégzik a munkájukat, mint a menedzserek. Arra a kérdésre, hogy pontosan miben jobbak a robotok, a felmérésben megkérdezettek az elfogulatlan adatok biztosítását, a határidők betartását, a problémamegoldást és a költségtervezést említették.

De vajon miben jobbak a vezetők? A felmérésben résztvevő munkavállalók ezen a téren az érzelmeik megértését, a személyes fejlesztő tevékenységet, a coachingot és a munkahelyi kultúra kialakítását emelték ki.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +16, +27 °C
Minimum: +12, +17 °C

Hazánkban kedden délelőtt általában erősen felhős lesz az ég, többfelé várható zápor, zivatar. Délután folytatódik a változóan, legtöbb helyen erősen felhős idő, és további záporok, zivatarok alakulhatnak ki. A szél napközben eros északnyugati lesz. Hajnalban 12, 17 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 16, 27 fok között alakul. Késő este 11, 16 fok lesz. Kedden hidegfronti hatás érvényesül. Egész nap jelentkezhetnek panaszok, amik akár erősek is lehetnek. Görcsös fejfájás, izpm- és hasi görcsök léphetnek fel, romolhat a szívbetegek állapota. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok és a vérnyomás-ingadozás is. Zivatarokban romolhat az asztmások állapota. Csökken a hőérzet, alacsony lesz a komfortérzet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Eső