Önjáró robottal harcolnak a koronavírus ellen

Már egy automata robot is segíti a koronavírus elleni harcot a Semmelweis Egyetem klinikáján. Az eszköz UVC fény kibocsátásával fertőtleníti környezetét, amely során az új típusú koronavírust is képes elpusztítani.

Hatástalanítja a koronavírust ez a fertőtlenítőszer - kattintson a részletekért!

A Semmelweis Egyetem Orvosi Képalkotó Klinikáján “állt munkába” egy Dániából beszerzett, automata fertőtlenítő robot. A legkorszerűbb fejlesztések eredményeként létrehozott műszer jelenleg a fertőtlenítés egyik leghatékonyabb eszköze, és az első ilyen berendezés Közép-Európában - olvasható a Semmelweis Egyetem közleményében. A robot a klinika tereit és vizsgálóhelyiségeit fertőtleníti folyamatosan, emellett - a koronavírus elleni védekezés jegyében - részt vesz a teljes Külső Klinikai Tömb fertőtlenítésében is.

koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőtlenítés, koronavírus UV fény, koronavírus tudomány, koronavírus robot
koronavírus, koronavírus hírek, koronavírus Magyarország, koronavírus fertőtlenítés, koronavírus UV fény, koronavírus tudomány, koronavírus robot

Másodpercek alatt elpusztítja a koronavírust

A robot által használt UVC fény bármilyen eddig beazonosított mikroorganizmust, tehát az összes ismert baktériumot és vírust másodpercek alatt képes inaktiválni. Ennek köszönhetően az új típusú koronavírust (SARS-CoV-2) is elpusztítja. A robot - önjáró tulajdonságának köszönhetően - nagyfokú mobilitással és automata működési móddal rendelkezik.

Az eszköz óriási előnyei

Az úgynevezett betanítás után az eszköz magától járja be a fertőtlenítendő területet és kikerüli az útjába kerülő akadályokat, így a klinika folyosóit és osztályait gyorsan és hatékonyan tudja fertőtleníteni. További előnye, hogy használata során nincs szükség emberi jelenlétre, ezért a koronavírus-fertőzés szempontjából legveszélyesebb területekre - az úgynevezett vörös zónákba - is beküldhető.

„A koronavírus viszonylag hosszú ideig életképes marad a felületeken és levegő útján is fertőzhe. Ezért fontos, hogy az UV robot szünet nélkül fertőtleníti környezetünket” - hangsúlyozta Dr. Maurovich-Horvat Pál, a klinika igazgatója.

A felnőttek több mint fele töltötte otthon a karantén napjait: a koronavírus-járvány számokban - a részletekért olvassa el társportálunk, az nlc.hu cikkét!

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció