Olcsó, finom és gyulladáscsökkentő hatású

Naponta egy alma az orvost tényleg távol tartja. A legújabb kutatás szerint az almahéj olyan antioxidánsokat tartalmaz, amelyek egerekben megelőzik a vastagbélgyulladás kialakulását.

A Journal of Leukocyte Biology szaklapban megjelent tanulmányból az derül ki, hogy az almahéjban található antioxidánsok, a polifenolok fogyasztása elnyomhatja a T-sejtek aktiválódását, ezáltal megakadályozva a vastagbélgyulladást. Ez a kutatás bizonyítja elsőként a T-sejtek szerepét egy, a polifenolok által közvetített autoimmun betegséggel szembeni védettség kialakulásában. Az eredmények új kezelések és gyógyszerek kifejlesztéséhez vezethetnek a fekélyes vastagbélgyulladásban, a Crohn-betegségben, illetve a vastagbélgyulladással összefüggő vastag- és végbéldaganatban szenvedő betegek számára.

"Sok vastagbélgyulladásban szenvedő betegek szed valamilyen étrend-kiegészítőt a hagyományos terápiák kiegészítésére, a kiegészítő orvoslással kapcsolatos információk többsége azonban nincs tudományosan alátámasztva. Arról sem sokat tudunk, pontosan hogyan működnek ezek a terápiák, ha egyáltalán működnek" - állítja a tanulmány egyik szerzője, David W. Pascual, a Montanai Állami Egyetem kutatója. "Eredményeink azt mutatják, hogy az almahéjban található természetes anyagok a gyulladást okozó T-sejtek gátlása révén nyomják el a vastagbélgyulladást, és ezáltal fokozzák az ellenállást az autoimmun betegséggel szemben."

Az egérkísérlet során a kutatók a vastagbélgyulladásban szenvedő állatok egyik csoportjának placebót, a másiknak napi adag alma polifenolt adtak be szájon át. Az eredmények azt mutatták, hogy az alma polifenollal kezelt egerekben védettség alakult ki a vastagbélgyulladással szemben. A kutatók azt is kimutatták, hogy a kezelt állatok vastagbelében kevesebb aktivált T-sejt volt jelen.

Úgy látszik, hogy a régi mondás újfent bizonyított. Az alma a benne lévő tápanyagok és rostok nyilvánvaló jótékony hatásán kívül is tartalmaz olyan egészséges összetevőket, amelyek komoly terápiás értékkel bírnak.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +23, +28 °C
Minimum: +8, +13 °C

Délelőtt sok napsütés várható, csapadék nem lesz. Délután napos, kora nyárias időre készülhetünk, a megjelenő gomolyfelhőkből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 8, 13 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 23, 28 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások: