Művészek rekonstruálják a halottak arcát

A kanadai szövetségi rendőrség és a New York-i Művészeti Akadémia együttműködése keretében 15 olyan azonosítatlan, halott ember arcát rekonstruálják, akiknek maradványaira az elmúlt csaknem ötven évben találtak rá Kanadában.

A holtak is mozognak, bebizonyították - a részletekért kattintson ide!

A New York-i intézmény hallgatói a napokban egy úgynevezett törvényszéki szobrászműhely keretében készítenek arcot a koponyák háromdimenziós nyomtatással készült másolatai alapján, amelyeket a Kanadai Királyi Lovasrendőrség (GRC) bocsátott a rendelkezésükre.

halottak, arcrekonstrukció, azonosítás, holttestek azonosítása, művészet, tudomány
halottak, arcrekonstrukció, azonosítás, holttestek azonosítása, művészet, tudomány

Tudomány és művészet egyben

Az emberi maradványokat 1972 és 2019 között találták, és jó állapotuk miatt válogatták ki őket a projekthez. A GRC közleménye szerint a diákok az anatómiai ismereteiket és művészeti adottságaikat felhasználva fognak megformázni minden egyes arcot agyagból.

A 15 arcot az eltűnt személyek és azonosítatlan maradványok országos központjának honlapján fogják közzétenni. Azt remélik, hogy a kezdeményezés révén sikerül azonosítani az elhunytakat. A Kanadai Királyi Lovasrendőrség országos adatbázisában több mint 700 azonosítatlan embertől származó földi maradvány szerepel.

Az úgynevezett vizuális azonosítás gyakorlatilag a hivatalos azonosítási procedúra első lépése. A program 2015-ös elindítása óta egyébként már négy eltűntet sikerült hivatalosan is azonosítani - közölte a New York-i intézmény szóvivője, Angharad Coates.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +30 °C
Minimum: +11, +16 °C

Délelőtt a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhk is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. Délután a hosszabb-rövidebb napos időszakok mellett időnként megnövekszik a felhőzet, elvétve egy-egy zápor kialakulása sem zárható ki. A szél napközben mérsékelt nyugati lesz. Hajnalban 11, 16 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció