Kiderült, legfeljebb eddig élhetünk

Az emberek valószínűleg nem élhetnek akármeddig, holland kutatók ugyanis megtalálták a plafont, amely fölé az élettartam nem képes emelkedni, függetlenül a táplálkozástudomány, az életkörülmények és az orvoslás fejlődésétől.

Vladimir Khavinson gerontológus szerint a mai fiatalok már akár 120 évig is élhetnek. Részletek itt.

A nők esetében 115,7 év, a férfiaknál 114,1 év a felső határ - erre jutottak a tilburgi és rotteradmi statisztikusok, akik mintegy 75 ezer holland férfi és nő adatait, pontosabban a halálukkor feljegyzett életkorukat gyűjtötték össze vizsgálatukhoz az elmúlt 30 évből. A kutatás során kapott eredmények az extrémérték-elméletnek nevezett statisztikai módszer segítségével születtek meg.

Nagyjából 115 év - holland kutatók szerint ennél nem élhet tovább egy ember
Nagyjából 115 év - holland kutatók szerint ennél nem élhet tovább egy ember

"Ugyan átlagban az emberek ma tovább élnek, a legöregebb nem lett idősebb az elmúlt 30 év során. Minden bizonnyal létezik e téren egy felső határ" - mondta el az AFP hírügynökségnek John Einmahl professzor, a kutatást vezető tudósok egyike. Kifejtette, hogy a 95 éves kort elérő emberek száma megtriplázódott Hollandiában, a felső plafon azonban nem emelkedett.

Hasonló számokat hozott egy tavaly publikált amerikai kutatás is, amely szerint azonban a legtovább élő emberek soha nem voltak ilyen idősek korábban. Ez utóbbi megállapítást a holland kutatók vitatják, véleményük szerint a maximális élettartamban nincs fluktuáció. Einmahl professzor mindössze annyi tett ehhez hozzá, hogy akadnak, akik túllépnek a normán. Ilyen például a francia Jeanne Calment, aki 122 évesen és 164 naposan hunyt el 1997 augusztusában, és akit hivatalosan mind a mai napig a valaha élt legidősebb nőként tartanak számon.

Forrás: Yahoo News

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Kettős front
Maximum: +0, +4 °C
Minimum: -5, +0 °C

Északkeleten átmenetileg rövid időre kisüthet a nap, de legnagyobb részt borongós idő várható. Helyenként alakul ki havazás, hózápor, az Alföldön kisebb eső is lehet. Élénk, erős lesz az északi szél, a maximumhőmérséklet 0, 4 fok között alakul. Pénteken kettősfronti tüneteket tapasztalhatnak az érzékenyek. Gyakori lehet a fejfájás, a migrén, emellett keringési panaszok is felléphetnek, sokaknál jelentkezhet rossz közérzet, rosszullét. Az arra hajlamosak körében az emésztési problémák is megszaporodhatnak. Alacsony hőérzetre kell készülni, nagy a megfázásveszély! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások: