Jelzi a peteérés idejét a nők hangjának változása

A legújabb vizsgálatok szerint a női hang még azt is elárulhatja a férfiak számára, hogy milyen közel vannak a peteéréshez. A korábbi kutatásokban eddig csak a ciklus magas- illetve az alacsony fogamzás kockázatú időszakban vizsgálták a női hangot. Ezzel szemben most egy tanulmány végigkövette a nők teljes ciklusa során hangjuk változását.

A vizsgálat során a tudósok megállapították, hogy a nők hangja egyértelműen jelzi az ovulációt. A peteérés előtti napokban ugyanis sokkal magasabb hangszínen beszéltek, mint az ovuláció után. Ezt a kutatók azzal magyarázták, hogy a nők - bár nem tudatosan - sokkal vonzóbbnak érzik magukat, ha magasabban beszélnek. A menstruáció napjai alatt ugyanakkor az is megfigyelhető volt, hogy a vizsgált személyek hangja sokkal keményebb. Ez megmagyarázza egyébként azt is, hogy az operaénekesek miért kapnak szabadnapot a menstruációs napjaikon. A kutatók ennek ellenére arra figyelmeztetnek, hogy fogamzásgátlás vagy családtervezés szempontjából az eredményeik nem adnak megbízható támpontot.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +30, +40 °C
Minimum: +16, +24 °C

Megnövekszik a felhőzet, de napos időszakok is lesznek. Egy hidegfront mentén délutántól nyugat felől egyre többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Keleten még marad a hőség. Megerősödik, helyenként viharossá fokozódk a délnyugati szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 30, 40 fok között alakul. Pénteken eleinte a hőség jelenti az igénybevételt, majd egy érkező hidegfront miatt fokozódik a terhelés. Erős fejfájás, migrén jelentkezhet, romolhat a keringési rendszer betegségeivel küzdők és a szívbetegek állapota. A kinti programok során az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség közepes, kissé csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: