Így viselkednek a férfiak a magas sarkút viselő nőkkel

Egy új kutatás szerint a tűsarkú cipő olyan módon is hatással van a férfiakra, amire nem is gondoltunk volna.

A tűsarkú cipőket mindig is a nőiesség egyik szimbólumának, a szexuális vonzerő egyik eszközének tartották, mely hosszabbnak mutatja a női lábat és kecsesebbé teheti a viselőjét.

Az Archives of Sexual Behavior című szaklapban publikált tanulmány szerint a férfiak jobban odafigyelnek a magas sarkút viselő nőkre és szívesebben segítenek is nekik, mint azoknak a hölgyeknek, akiken lapos sarkú cipő van.

Nicholas Guéguen, az Université de Bretagne-Sud kutatója szerint korábbi vizsgálatok már kimutatták, hogy egy nő megjelenése (például a testalkata vagy az öltözéke) befolyásolja, hogy miként viselkednek vele a férfiak. Ez azonban az első olyan kutatás, mely a cipősarok magasságával és a férfiak reakcióival foglalkozik.

A vörös szín az egyik legmeghatározóbb az életünkben, rengeteg szokás és babona kapcsolódik hozzá, figyelemfelkeltő és hangsúlyos. A piros ráadásul erős kapcsolatban áll a szexualitással - a nők például riválisnak tekintik azokat a társaikat, akik ezt a színt viselik. A folytatásért kattintson ! A kutatás során négy kísérletet is elvégeztek. Minden kísérletben figyelték a férfiak válaszait abban az esetben, ha a nőn lapos sarkú, illetve amikor magas sarkú volt. Az elsőben 90 férfi vett részt, és azt vizsgálták, hogyan reagálnak egy 19 éves lány kérésére, hogy töltsenek ki egy kérdőívet a nemi egyenlőségről. A másodikban 180 férfi és 180 nő vett részt, akiket négy nő (tűsarkúban, illetve balerinacipőben) kért meg arra, hogy töltsenek ki egy kérdőívet az étkezési szokásaikról.

A férfiak jobban odafigyelnek a magas sarkút viselő nőkre

A harmadik kísérletben azt nézték, mennyire segítőkészek egy nővel, aki elejti az utcán a kesztyűjét, ha lapos sarkút vagy ha magas sarkút visel. Összesen 180 férfi és 180 nő vett részt a vizsgálatban. Az utolsó vizsgálatban, egy bárban, 36 fiatalember viselkedését tanulmányozták tűsarkút, illetve lapos sarkú cipőt viselő nőkkel szemben.

Úgy találták, a magas sarkú cipőt viselő nők vonzóbbak a férfiak számára, szívesebben segítenek nekik, a bárbeli kísérletből pedig kiderült, hogy gyorsabban szólítják meg a tűsarkút viselő nőket. A kísérletben részt vevő nők segítőkészségére nem volt hatással az, hogy a kérdezőn lapos vagy magas sarkú cipő volt.

"A férfiakra különlegesen erős hatással van az, hogy egy nőn milyen magas sarkú cipő van" - mondta a kutatás eredményeiről Guéguen. "Ennek valószínűleg a médiában szereplő nőkép áll a hátterében. A tűsarkút viselő nőket szexisebbnek tartjuk, és ezért a férfiak gyakran túlbecsülik a magas sarkút viselő nők szexuális vágyait , félreértelmezhetik az általuk küldött jeleket. Ezért aztán ők is készségesebbek, segítőkészebbek velük" - magyarázta Guéguen.

A szakember szerint a másik lehetséges magyarázat a férfiak viselkedésére, hogy a magas sarkút viselő nők járása megváltozik, emiatt vonzóbbá válnak a férfiak szemében. Bár ezek szerint a magas sarkú viselése igen előnyös a nők számára, más vizsgálatok kimutatták, hogy ezek a cipők nagyon egészségtelenek, és rendkívül káros hatással vannak a nők lábára.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +36 °C
Minimum: +23 °C

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett sok napsütés várható. Záporok, zivatarok szórványosan előfordulhatnak: főleg a Dunántúl keleti felén, a középső országrészben, valamint az Északi-középhegység, Észak-Alföld tágabb térségében számíthatunk rájuk. A zivatarokhoz elsősorban viharos széllökés és felhőszakadás társulhat, egy-egy hevesebb cella is lehet. A déli, délkeleti, a Dunántúl északnyugati részén az északira forduló szelet helyenként élénk lökések kísérhetik. Késő este 21 és 30 fok között alakul a hőmérséklet. Zivatarok, felhőszakadás, fülledt levegő, 42 fok és extrém UV sugárzás várható.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra

Figyelmeztetés!

Az Ön által megtekinteni kívánt tartalmunk olyan elemeket tartalmaz, amelyek az MTTV. (2010. évi CLXXXV. törvény) által rögzített besorolás szerinti V. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Csak akkor tekintse meg, ha elmúlt 18 éves.