Hihetetlen! Visszavarrták egy ember fejét? Videó és képek!

Elsőre hihetetlennek tűnő esetről számolt be az orosz sajtó. A tudósítás szerint egy 35 éves kaukázusi férfinek úgy vágták át a torkát támadói, hogy a fejét szinte csak a gerincig tartotta - ám az orvosok visszavarrták a férfi fejét!

Haldokló, kómában lévő sérültet vitt be a mentő a Jekatyerinburgi 23-as kórházba októberben, kint az utcán fagypont körül volt a hőmérséklet. A mentősök is csodálkoztak rajta, hogy a vérveszteség és a nyakon tátongó seb ellenére a férfi még élt - írja a Komszomolszkaja Pravda, amely az egyik vezető orosz napilap, és nem bulvár kategóriában. A cikkben látható egy rövid videó (link az írásunk végén), amelyben az orvost és a sérültet kérdezik. A frissen műtött férfi szóban nem tud válaszolni, ám az elég sokatmondó, hogy a film végén úgy fekszik le az ágyra, hogy a fejét alátámasztja, tartja a kezével!

Késsel vágták át a nyakát fültől-fülig, úgy, ahogyan a birkákét szokták. Átvágták a porcot, megsértették a légcsövet, nyelőcsövet, a fontos ereket. Az ilyen seb halálos. Az egyik cikkben van egy fotó, amelyen olvasható a sebesülés leírása: "tépett nyaki seb, sokkos állapot, az életfontosságú szervek át vannak vágva a gerincig, a testhőmérséklete nagyon lecsökkent".

Amikor behozták a férfit, rögtön műtőbe tolták, kétszer kapott vérátömlesztést. Az operációt Ilja Tumanov vezette, akit a cikk szerint aranykezűnek tartanak, és aki - bár gyakorlott sebész - élő emberen először találkozott ilyen brutalitás sérüléssel.

"Ez az ember burokban született. A saját praxisomban ilyen esettel még nem találkoztam, hogy az ember feje szinte le volt vágva a gerincig, és mégis túlélte. A fagypont körüli hőmérsékletnek köszönhető, hogy a testhőmérséklete annyira lehűlt hipotermiás lett, hogy az agya nem szenvedett károsodást az oxigénhiánytól, és ebben a hidegben az erek vérveszteség is kisebb volt" - mondja sebész.

A műtét részleteiről nem szól a cikk, de azt írják, hogy a férfi 3 nap múlva tért magához, és beszélni még nem volt képes.

A nevét papírra írta le, a támadóira nem képes visszaemlékezni.

Bolot Szadikovról kép is van a cikkben, és azt írják, hogy még mindig hörögve, erőltetetten lélegzik, ha a gégéjén lévő nyílást befogja, akkor általában annyit mond: "nagyon rosszul vagyok".

A hír olvastán mégis kételyei támadnak az embernek, mert az ilyen sérülés az élettel összeegyeztethetetlen, ráadásul egy ilyen szenzáció bejárná a világsajtót is. És talán a műtét részleteiről is bővebb tájékoztatásra lenne szükség.

Az is furcsa, hogy a férfi nem vérzett el az erek átvágása után - bár ezt az orvosokra hivatkozva a hideggel magyarázza a cikk írója, Szimjon Csirikov.

Az írás szerint ráadásul nem rögtön a sérülés után bukkantak rá a férfira, akár órákat is tölthetett átvágott nyakkal, kómában.

A cikk azt is megemlíti, hogy mivel aznap rengeteg volt a sérült, az orvos másik szakorvos segédlete nélkül hajtotta végre a műtétet - pedig egy ilyen bonyolult műtéthez máshol komplett orvoscsoportot mozgósítanak. Ez végképp hihetetlennek tűnik, bár nem lehetetlen, hiszen ennél furcsább dolgok is történtek már.

Egyszóval nem tudni, hogy tényleg igaz a történet, esetleg egy valós történettel kapcsolatban sajtó túlzásokba esett, vagy csak egy "hírlapi kacsának" dőlt be a sajtó.

Forrás:
www.life.ru

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +18, +29 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban kedden délelőtt nyugat felől csökken a felhőzet, de keleten elszórtan záporok kialakulása várható. Délután tovább szakadozik, csökken a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. A szél napközben élénk északkeleti lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 18, 29 fok között alakul. Késő este 11, 18 fok lesz. Kedden ugyan markáns front nem érkezik, a körülmények viszont kettősfront jellegű légköri helyzethez hasonlítanak. Felerősödhetnek a keringési és vérnyomáspanaszok, nyugaton migrén, keleten görcsös fejfájás jelentkezhet. Többen alvásproblémákkal küzdhetnek, a szabadban ingadozó hő- és komfortérzettel érdemes számolni. Gyakori lehet az ingerlékenység is. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció