Ezért veszélyes, ha megsérül a pénisz

Számtalan különféle baleset történhet szex közben, ha nem vigyázunk kellőképpen magunkra és partnerünkre. Egy 43 éves arizonai férfi is kedvese egy óvatlan mozdulata miatt járt pórul, és csak kevésen múlott, hogy nem lett komolyabb baj a dologból.

Megfeketedett a péniszének a vége

A férfi péniszét aktus közben véletlenül megharapta a párja, a sérüléssel azonban nem ment rögtön orvoshoz, csak öt nappal később: ekkor már erős fájdalmakkal küzdött, és a nemi szervének a vége is elkezdett megfeketedni. A University of Arizona College of Medicine szakemberei vizsgálták meg, akik szerint az érintett szövet sejtjei egy 3 centiméteres részen teljesen elhaltak. Ezt a folyamatot egyébként nekrózisnak nevezzük, és általában valamilyenfertőzésvagy sérülés következtében megy végbe.

4 szexpozitúra, ami veszélyes a férfiakra Bizonyos pózok komoly hatással lehetnek a férfiak egészségére - mutatjuk, mikkel kell vigyázni. Részletek itt.

Antibiotikumokkal kezelték

Az esetről a Visual Journal of Emergency Medicine című szaklapban számoltak be, a tanulmány írója, Dr. Marck Zosky hangsúlyozta: a férfit antibiotikumokkal kezelték, műtétre szerencsére nem volt szükség. A páciens egy hónappal később érkezett kontrollra, ahol megállapították, hogy teljesen rendbe jött.

A férfi péniszének vége megfeketedett
A férfi péniszének vége megfeketedett (a kép illusztráció). Fotó: iStock

"A legtöbb férfi, aki hasonló sérülést szenved el, nem megy azonnal orvoshoz, ennek következtében azonban a seb könnyen elfertőződhet. Az ilyen típusú károsodáson csak a sebkezelés és az antibiotikum segíthet" - így Dr. Zosky, aki hozzátette: "Ritkán, de előfordulhat, hogy a harapás nyomán Fournier-gangréna (a genitális régióban kezdődő üszkösödés - a szerk.) alakul ki, ami azonnali sebészeti beavatkozást igényel."

Van, akinek megcsontosodik

Néhány hónappal ezelőtt számoltunk be egyébként egy szintén nem mindennapi esetről, amelynek főszereplőjét, egy idős bronxi férfit az után vittek kórházba, hogy elesett az utcán. Nem ütötte be a fejét, és segítség nélkül fel tudott állni, a térdét azonban nagyon fájlalta, illetve arra panaszkodott, hogy enyhe nyomást érez a nemi szervében. Az orvosok megröntgenezték, és döbbenten konstatálták, hogy a péniszében csontsejtek képződtek, vagyis a hímvesszője tulajdonképpen csontosodni kezdett. Arról, hogy pontosan mi állhat a jelenség hátterében, korábbi cikkünkben olvashat.

Forrás: Daily Mail

)
Sebkezelési rutin (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +27 °C
Minimum: +7, +12 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt általában közepesen felhős időre készülhetünk, csapadék nem valószínű. Délután a napsütés mellett fátyol- és gomolyfelhők is lesznek az égen, de ezekből csapadék nem alakul ki. A szél napközben élénk nyugati lesz. Hajnalban 7, 12 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul. Késő este 15, 20 fok lesz. Csütörtökön gyenge hidegfront hat a szervezetre. Az érzékenyeknél görcsös fejfájás, valamint izom- és hasi görcsök is jelentkezhetnek, az arra hajlamosak vérnyomás-ingadozást is tapasztalhatnak. Átmenetileg az ízületi problémák is fokozódhatnak. A szél kissé csökkenti a hőérzetet, a szabadban változó komfortérzet lesz jellemző. Az alvásproblémák mérséklődnek. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció