Befagyasztják a rákot? Lehetséges?

Világszerte kutatják a rák elleni szereket: kemoterápiával és sugárterápiával próbálkoznak. Az omszki onkológiai kórház orvosai azonban mást tettek: fagyasztották.

A rák aljassága abban rejlik, hogy egyetlenegy rosszindulatú sejt elegendő ahhoz, hogy kifejlődjön belőle egy új daganat. Épp ezért az onkológiában túlnyomórészt úgynevezett nagyműtéteket hajtanak végre, eltávolítják nemcsak a beteg szervet vagy annak egy részét, de a mellette lévő szöveteket és a nyirokmirigyeket is, mivel a nyirokedényeken keresztül a daganat egyes sejtjei eljutnak a szervezet más szerveihez, és ott áttéteket hoznak létre. Az ilyen műtétek nehezek mind a beteg, mind az orvosok számára, nem véletlenül nevezik az orvosok "véres" műtétnek.

"Elhatároztunk hogy a tüdőrák esetén alkalmazni fogjuk az úgynevezett kriotechnológiát. Ez a módszer a fiatal orvos, Mihail Vozljublennij kandidátusi disszertációtémája volt. És most mi sikeresen alkalmazzuk azt" - mondja az Izvestia újságnak Nyikolaj Urazov, az omszki klinika onkológiai részlegének vezetője.

A módszer lényege, hogy a krioapplikátor segítségével - amelyet szintén Omszkban gyártanak a Krioegészségügyi Technológiák üzemben - a külön fekvő nyirokcsomókat befagyasztják dinitrogén-monoxiddal. A nyirokcsomó a szer hatására jéggolyóvá fagy, ráragad a műszer végére, és ilyen módon könnyedén ki lehet húzni a fagyott csomót a szövetből. Az egész eljárás körülbelül 5 percig tart. A páciensnek nincs sem vérvesztesége, sem sebe.

A kriotechnológiát ilyen applikátorokkal igen széles területen alkalmazzák az egészségügyben, a nőgyógyászatban és a proktológiában is. Bőrgyógyászok is használják a szemölcsök és más bőrgyógyászati betegségek kezelésében. Az ideggyógyászok megtanulták alkalmazni ezt a módszert a háromosztatú ideg gyulladásakor, amely kínzó fájdalommal jár, és nehezen kezelhető más módszerrel. De vajon alkalmazható lesz a kriondestrukció a rosszindulatú daganat a befagyasztására is? A szakemberek most ezen dolgoznak, és remélik, hogy a közeli jövőben már új terápiás eszköz lehet a daganatok elleni harcban.

Forrás:
www.izvestia.ru

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +20, +26 °C
Minimum: +0, +7 °C

Hazánkban csütörtökön délelőtt szinte felhő sem lesz az égen, csapadékra nem kell készülni. Délután a napsütés mellett csak kevés gomolyfelhő jelenik meg, de ezekből csapadék nem lesz. A szél napközben élénk déli lesz. Hajnalban 0, 7 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 26 fok között alakul. Késő este 12, 17 fok lesz. Csütörtökön nem érketik front. Hideg lesz a reggel, fennáll a megfázás veszélye, és a kopásos eredetű ízületi bántalmak is felerősödhetnek. A délelőtti gyors melegedés alatt vérnyomás-ingadozás jelentkezhet. A napsütés javítja a hangulatot és a közérzetet. A délutáni hőérzet a kellemes tartományban alakul. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás gyengén süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció