A jövő zsenijeit akarták kitenyészteni

Negyven évvel ezelőtt elindítottak egy mesterséges megtermékenyítő klinikát, ahol a jövő zsenijeit akarták kitenyészteni. A terv balul sült el.

A Robert Klark Graham által 1979-ben indított spermabankos projekt célja az volt, hogy mielőtt mindent letarol a globális kommunizmus, az emberiség krémjének (Graham itt az intelligens fehér férfiakra gondolt) minél több gyereke szülessen. Graham célja elérése érdekében a mesterséges megtermékenyítéshez Nobel-díjas tudósok spermáját akarta felhasználni - írja az index.hu.

Nobel-díjas tudósok spermáját akarta felhasználni
Nobel-díjas tudósok spermáját akarták felhasználni. Fotó: iStock

A kísérlet heves ellenállásba ütközött, és Grahamnek csúfosan csalódnia kellett. Olyannyira negatív visszhangot kapott a sajtóban, hogy a beszervezett háromból két anonim Nobel-díjas donor ki is hátrált a projektből. A harmadik tudós pedig, miután felfedte kilétét, csak újabb bajt hozott magával. A harmadik tudós ugyanis az a William Shockley volt, aki azon kívül, hogy a tranzisztor feltalálásáért kapta meg a fizikai Nobel-díjat, megrögzött rasszista és elitista volt, aminek gyakran hangot is adott.

Egy új eljárás megduplázza a terhesség esélyét - korábbi cikkünkért kattintson!

A projekt vége az lett, hogy egy feljegyzett esetben se kaptak a leendő anyák Nobel-díjas donort, mivel Shockley is hamar kiszállt, mert félt, hogy előrehaladott kora miatt nem lennének egészségesek az utódok. A klinika még húsz évig működött, de a nagyjából 220 gyerek közül, akik a megtermékenyítések eredményéből születtek, nem lettek tudományos géniuszok és olimpikonok.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +33 °C
Minimum: +12, +20 °C

Többször megnövekszik a felhőzet, szórványosan fordul elő zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül az északkeleti szél, a maximumhőmérséklet 25, 33 fok között szóródik. Hétfőn nem érkezik front. A fülledtség idején nehézlégzés, rosszullét jelentkezhet, többen fejfájást tapasztalhatnak. Gyakoriak lehetnek a keringési panaszok, az arra hajlamosaknál vérnyomás-ingadozás léphet fel. Az érzett hőmérséklet is ingadozik. A légszennyezettség közepes, alig változik. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: