Hatékony megoldás a pigmentációs bőrhibák ellen

Az Eucerin® EVEN BRIGHTER termékcsalád csökkenti a hiperpigmentációt, hatékony összetételének köszönhetően regenerálja és védi a bőrt, valamint megóvja azt a korai bőröregedéstől.

A termékek egyik fő hatóanyaga, a B-Resorcinol, egy természetazonos és rendkívül bőrbarát összetevő. A B-Resorcinol megakadályozza a melanin termelődését, amelynek eredményeképpen a melaninszintézis már ott megállítható, ahol eredetileg fellépne. Amikor ugyanis túlzott mennyiségű melanin termelődik, különféle méretű és formájú pöttyök és barna foltok jelennek meg a bőrön. Ezzel kapcsolatban Dr. Kerstin Bohnsack, a márka Tudományos Kutatási részlegének vezetője elmondta, hogy a fiatalos, ragyogó kinézet nagymértékben függ attól, hogy mennyire egyenletes a bőr pigmentációja. Csak az egyenletes bőrszín képes optimálisan visszaverni a fényt, amitől a bőr frissnek és energikusnak tűnik. A bőrhibák, pigmentfoltok azonban sokszor a nők önbizalmára is hatással vannak, egyszerűen elégedetlenek kinézetükkel.
A melanin egy olyan bőrpigment, amely a bőr színének meghatározásáért felel. Néhányan nagyobb melanintartalmú bőrfelülettel (pl. anyajegy) születnek, néhány embernél pedig akkor alakul ki ez a probléma, amikor oxidációs reakciók miatt a melanociták túlműködnek. "Az UV-fény, a hormonok és a bőr gyulladásos folyamatai is képesek stimulálni a melanocitákat. Mindazonáltal, a természetes öregedési folyamatok is kibillenthetik a melanocitákat egyensúlyi állapotukból" - mondta Kerstin Bohnsack.

Mi a hiperpigmentáció?

A hiperpigmentációnak semmi köze a korhoz. Gyakran társul hormonális változásokkal terhelt időszakokhoz (terhesség, menopauza), illetve sokévi fogamzásgátló tabletta-használat után is jelentkezhet. A hiperpigmentáció egy másik típusát a gyulladásos bőrbetegségek okozzák, így például a pikkelysömör, az ekcéma és a pattanások. A gyógyszerekre, égésekre, lézerkezelésre és lézeres epilálásra adott allergén reakciók is pigmentációs rendellenességekhez vezethetnek.

A pigmentáció leggyakoribb fajtái napfoltok (lentigines solares) és öregségi foltok (letigines seniles) formájában jelentkeznek. Ezeket az éles kontúrú, akár 1 centiméter nagyságú barna foltokat a túlzott UV-sugárzás okozza, így elsősorban azokon a bőrfelületeken jelennek meg, amelyek leginkább ki vannak téve a napfénynek, azaz a kézfejen, a dekoltázson és az alkaron. Az úgynevezett májfolt a homlokon, az arccsonton és a felső ajak fölött jelenik meg, és gyakran elhalványul, miután a hormonális egyensúly visszaáll, - de nem mindig maradéktalanul.

Az öregségi foltok maradéktalan eltüntetése és az extrém hiperpigmentáció teljes megszüntetése csak bőrgyógyászati invazív beavatkozás révén lehetséges. Miután a hiperpigmentációtól a kémiai hámlasztás vagy a lézerkezelés révén megszabadultunk, és a bőr meggyógyult, az EVEN BRIGHTER segít megőrizni annak szépségét, és megakadályozza az új pigmentfoltok kialakulását. Valójában a hiperpigmentáció az egyik legnagyobb kihívás, amellyel az esztétikai területen dolgozó bőrgyógyászok szembe találják magukat.

A megoldás a probléma eredeténél keresendő

A szóban forgó termékek ott hatnak, ahol a probléma eredete található - azon a helyen, ahol fellép a melanin szintézis. Ezeket a termékeket úgy fejlesztették ki, hogy megakadályozzák a "túlzott melanin" termelődést, és folyamatosan halványítsák a pigmentfoltokat. A formula egy lépéssel tovább is megy: stimulálja a bőr regenerálódását, valamint védi és táplálja is azt, ezáltal pedig segít megelőzni a bőr korai öregedését. A termékek terhesség és szoptatás alatt is használhatók. Íme, a hiperpigmentációt gátló termékcsalád tagjai, amely még ragyogóbbá teszi a bőrt: nappali arckrém FF30, 50 ml, éjszakai arckrém, 50 ml, korrektor stift, 5 ml

A termékeket keresse a partnerpatikákban! További hasznos információk a termékekről a www.eucerin.hu oldalon találhatók.

Értékelje a cikket!

Más bőr problémákról is szerene többet megtudni?
További cikkek
Szóljon hozzá Ön is és olvassa el mások hozzászólásait

Kiemelt téma cikkei

Bőrápolási kvíz

Mi ellen véd a bőrben termelődő melanin?

Tippek

Az érett bőr tisztítására a vizes-olajos emulziók a legjobbak, mert megőrzik a bőr saját, enyhén savas védőköpenyét. Kiválóak az olíva-, jojoba-, szója- vagy mandulaolajos elegyek.