2013-as őszi-téli hajtrend: így készíthet lófarkat és tupírt

Az őszi/téli szezon frizurái kreatívak és elbűvölőek, ráadásul a családi összejövetelektől a fekete nyakkendős eseményekig bárhol pompásan megállják a helyüket.

Összeállításunkban megmutatjuk mi lesz az idei trend, ráadásul olyan frizurák segítségével, melyeket otthon, akár egyedül is elkészíthetőek.

Sally Brooks a London Hairdresser of the Year háromszoros bajnoka, és a brit fodrász közösség elismert tagja. Olyan híres divattervezők felkérésére készített frizurákat, mint Alexander McQueen, és rendszeresen kreál hajkölteményeket a vezető divatmagazinok számára. Ő a NIVEA nemzetközi hajstylistja 2008-óta és az alábbi frizurák is az ő keze munkáját dicsérik.

Kacér Bob

Kacér bob

Ezt a természetes, mégis alkalmi jellegű megjelenést egyáltalán nem nehéz kialakítani: a haj lelapulását legegyszerűbben úgy kerülhetjük el, ha a szárítást mindig közvetlenül a hajtőnél kezdjük. A frizura annál rugalmasabb és természetesebb, minél jobb állapotban van a haj.

Így kell elkészíteni:

  • Elkészítés előtt egyenletesen oszlassa el a nedves hajon egy adag Volume Sensation hajhabot, hogy dúsabb hatású legyen a frizura - a legjobb eredmény érdekében ügyeljen arra, hogy a habból mindenhová elegendő jusson, a hajtövektől a hajvégekig.
  • Válassza külön, és fogja össze a fejtetőn lévő hajat, majd csatolja fel, hogy ne zavarjon a munkában. A haj szárítását kezdje az alsó tincsekkel. Még dúsabb hatást érhet el, ha közepes méretű körkefe segítségével hajtja végre a műveletet. Haladjon tincsenként, és várja meg, amíg a hajfürt kihűl, csak azután tekerje le a keféről. Így tartósabb lesz a forma.
  • A fejtetőn lévő tincsek szárítása során praktikus lehet tépőzáras hajcsavarót használni, de ha nincsen otthon, a körkefe továbbra is megteszi. A frufrut szárítsuk előre, hogy megtartsa a frizura modern megjelenését. A kész frizurát rögzítse Diamond Gloss hajlakkal - ez csodás fényt ad a hajnak.

Bohém Tupír

Bohém tupír

Ez a bohém, szemet gyönyörködtető frizura minden tekintetet vonzana még a vörös szőnyegen is. A 60-as évek trendjét követő hajviseletet otthon sem nagy ördöngösség elkészíteni, és nem is kell hozzá feltétlenül ilyen hosszú haj.

  • Az elülső hajtincseket válasszuk külön, és rögzítsük egy csattal. Ezt a rész később formázzuk.
  • Tupírozzuk fel a fejtetőn lévő hajtincseket, hogy megkapjuk a ’60-as évekre jellemző formát.
  • Simítsuk át az eddig letűzve várakozó tincseket egy természetes sörtéjű kefével, hogy visszakapják fényüket.
  • A hátsó tincseket formázzuk hajsütővassal. Válasszunk olyan feltétet, amivel nagyobb, lazább hullámokat tudunk kialakítani, a kész tincseket pedig húzzuk szét az ujjainkkal.
  • Rögzítsük a frizurát!

Dús lófarok

Készül a lófarok

A lófarok mindig egy kicsit másként, de évről évre feltűnik a kifutókon. Ez a frizura ugyan a 60-as évekből merít, mégis egy igazán vagány, modern változat, mely tovább bővíti a lófarok fogalmát . Elkészítés:

  • Vigyen fel Volume Sensation hajhabot a haj teljes hosszára. Ez segít a haj formázásában, és megóvja a hajszálakat a hajszárítás során.
  • Egy nagyméretű körkefe segítségével szárítsa meg a hajat tincsenként, ügyelve arra, hogy a hajtövet mindig megemelje. Így sokkal dúsabb hatás érhető el.
  • Válassza el az arcot keretező tincseket, és rögzítse csattal. Kicsit tupírozza meg a fejtetőn lévő tincseit, majd fogja össze a többi hajtinccsel úgy, hogy a fejtető alatti részen legyen a legnagyobb hajtömeg.
  • Simítsa hátra a hajat, és egy természetes sörtéjű kefével fésülje fényesre a lófarkat, majd rögzítse egy hajgumi segítségével a tarkónál.
  • Simítsa hátra az első lépésben lecsatolt tincseket is, és csavarja körbe a lófarok tövénél, majd rögzítse hajtűvel.
  • Tupírozza fel egy kissé magát a lófarkat is, hogy tovább tartsa a formáját.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Anafilaxiás reakció gyakori okai

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Melegfront
Maximum: +16 °C
Minimum: +3 °C

Döntően borult lesz az ég, és dél felől egyre többfelé várható eső, zápor. Délen néhol zivatar is kialakulhat, az Alpokalja magasabb részein pedig havas eső, havazás is lehet. Az északi, északkeleti szelet sokfelé kísérik élénk, helyenként erős lökések. Késő este 6, 13 fok valószínű. Napközben melegfront érezteti hatását, ami miatt a frontérzékenyek tünetei ismét felerősödhetnek.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra