Kioszi masticha: megijeszti a H. pylori baktériumot? (x)

A Helicobacter pylori kezelések eseteinek többségében a betegeknek az antibiotikumok három- vagy négyféle kombinációját írják elő.

Annak ellenére, hogy ez a kezelés az esetek többségében hatásos, előfordulhat, hogy bizonyos betegeknél mellékhatások léphetnek fel. Ezekben az esetekben a baktérium eradikációját tanácsos természetes készítményekkel is támogatni, amelyek az orvosok által előírt kezelést segítik.

A Helicobacter pylori egy baktérium, amely a gyomorfalon rakódik le. Amennyiben adottak számára a megfelelő körülmények a gyomorban, el is terjed. A baktérium elterjedése hasi fájdalom és görcsök formájában jelentkezik. Egy másik probléma, amely formájában a H. pylori jelenléte a szervezetben megmutatkozik, az a gyomorégés. A baktérium a nyelőcső irányába nyomja fel a gyomorsavat. Vegyük komolyan ezeket a tüneteket, mert ha a fertőzés kezeletlen marad, gyomor- és patkóbélfekélyt valamint gyomorgyulladást okoz, amik később onkológiai problémákhoz vezethetnek.

Tudjunk meg többet ennek a kellemetlen baktériumnak a kezeléséről.

A Helicobacter pylori orvosi kezelése

A fertőzés kezelésére az orvosok általában három- vagy négyféle gyógyszer kombinációját alkalmazzák - általában kétféle antibiotikumról, gyomorsavtermelést csökkentő gyógyszerekről van szó. Előfordulhat, hogy a baktérium ellenáll az antibiotikumnak - ebben az esetben további vizsgálatokra és kezelésekre van szükség.

A Helicobacter pylori természetes kezelés

Az orvosok által előírt kezelés mellett természetes készítményeket is kipróbálhatunk, amelyek támogathatják a fertőzés megszüntetését.

helicobacter pylori
helicobacter pylori

A masticha a legtöbbet vizsgált készítmények közé tartozik, valójában a Pistacia Lentiscus fa gyantája, és a görög szigeten, Kioszon terem. A gyantát már évszázadok óta használják a különböző gyomorproblémák természetes kezelésére. A masticha kapszula, kristály és por formájába is elérhető.

Hogyan zajlik a helicobacter természetes kezelése?

A kezelés kezdetén érdemes megcsinálni az otthon is elvégezhető tesztet. Nem invazív módszerről van szó, amely leleplezi a székletben található baktériumot. Az otthoni tesztek megbízhatóak és a pontosságuk az orvosnál elvégzett tesztekkel összehasonlítható. Az otthoni teszt kiváltja a kellemetlen gasztroszkópos vizsgálatot, amely során szondát vezetnek a gyomorba.

Amennyiben a teszt kimutatja a szervezetben megtalálható H. pylorit, kipróbálhatja a masticha kúrát. Ha a baktérium jelenléte nem válik bizonyossá, de gyomorfájdalmai vannak (a gyomorfájdalom a fertőzés egyik tünete), a kúra segíthet megszüntetni a fájdalmat.

helikobacter pyroli

A több mint 80 hatóanyagot tartalmazó masticha után egyre nagyobb a kereslet. A mastichát keresik azok a betegek is, akiknek gyomorproblémái vannak, amelyeket nem a H. pylori okoz.

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +22, +30 °C
Minimum: +13, +18 °C

Hazánkban szombaton délelőtt közepesen felhős ég mellett időnként erősen felhős időszakok is előfordulnak, helyenként zápor, kisebb eső is kialakulhat. Délután folytatódik a változóan felhős idő, továbbra is előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. A szél napközben eros északi lesz. Hajnalban 13, 18 fok várható. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 30 fok között alakul. Késő este 14, 19 fok lesz. Szombaton gyenge hidegfronti hatás érvényesül. Enyhébb görcsös panaszok jelentkezhetnek, például görcsös fejfájás és izomgörcsök. Az arra hajlamosaknál ingadozhat a vérnyomás, egyesek nyugtalanságot tapasztalhatnak. A szél csökkenti az érzett hőmérsékletet, a szórványos záporok miatt az esernyőkre is szükség lehet. A légszennyezettség alacsony, kissé növekszik. A porkoncentráció közepes, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Magas pollenkoncentráció