Egészségváros - egyéni felelősség és közös ügy

A Richter Egészségváros program hatodik éve lezárult, amely során hét városban, mintegy háromszáz egészségügyi szakember segítségével több ezren tudtak meg többet egészségi állapotukról. A rendezvényekre látogatók részvételükkel a helyi kórházakat is támogatták, hiszen minden aktivitás, amit az egyén önmaga egészségéért tett, a kórházak eszközállományának fejlesztését szolgáló 2 millió forintos Richter alapadomány növeléséhez is hozzájárult.

A programban résztvevő kórházaknak 33.294.700 forint gyűlt össze, amely az eddigi legmagasabb összeg.

A programsorozat történetében az eddigi legkiemelkedőbb elért összeg, 7.433.900 forintos adomány Mohácson került átadásra . "Régóta célunk, hogy a gyógyítás mellett nagy hangsúlyt fektessünk a megelőzésre is. Felelősséget érezve a régió és a város lakosságáért, kötelességünknek érezzük a fejlesztést. Az adományból az Intenzív Osztály számára egy lélegeztetőgép megvásárlása a cél." - mondta Dr. Csizmadia Csaba a Mohácsi Kórház főigazgató főorvosa, aki a szűrőprogrammal kapcsolatban kiemelte: a statisztikai adatok egyértelműen igazolják a rendezvény létjogosultságát.

A Richter Egészségváros keretében elérhető szűrések a megbetegedési és halálozási statisztikákat vezető betegségekre kínálnak megelőzési lehetőséget, hiszen az idejében felfedezett betegségek jó eséllyel gyógyíthatók. Prosztata (PSA) szűréssel, csontsűrűség méréssel, koleszterin- és vérnyomásméréssel, szív- és érrendszeri rizikóbecsléssel és különböző tanácsadásokkal igyekeztek a szakemberek kiszűrni az esetleges megbetegedéseket. A kezdeményezés egyedülálló lehetőséget kínált minden résztvevőnek, hiszen a városlakók ingyenesen, régóta halogatott vagy éppen nehezen hozzáférhető egészségügyi szűréseken vehettek részt. Sokan megértették ennek a jelentőségét. A Richter Egészségváros fővédnöke, egészségmegőrzés és a betegség megelőzés jelentőségére. "Ez a rendezvénysorozat remek összekapcsolása egyén és közösség érdekének. Jó érzés, hogy hasznos dologban veszek részt, ugyanakkor van valami ijesztő az adatokban, amikhez hozzájutottam, hogy a közel hetvenezer elvégzett szűrések több mint 20 százalékánál komoly gondot találtak. Megfogalmazódott bennem, hogy ahogy mi élünk, az nem tesz jót az ember egészségének."- nyilatkozta Rudolf Péter, utalva az egyéni felelősség fontosságára, az életmód és a kialakuló betegségek közötti összefüggésekre. Az Egészségváros nagykövetei beszélgetésekkel, előadásokkal, tanácsadásokkal, tornával, személyes példáik, javaslataik megosztásával kívánták segíteni a lakosokat, a kiegyensúlyozott, harmonikus életvitel megtalálásában.

Az Egészségváros-szűrések közel 20 százalékban mutatnak ki valamilyen problémát

A Richter Egészségváros programsorozat keretében eddig 40 helyszínen 40 kórház a Richter Gedeon Nyrt.-től összesen 173 millió forint támogatást kapott. "A Richter Egészségváros elmúlt hat évének eredményei azt mutatják, hogy az ország minden táján óriási lakossági igény mutatkozott a szűrésekre, tanácsadásokra, az egészséges életmód kialakításában való segítő iránymutatásra. Az Egészségvárosnak köszönhetően több ezer esetben hívtuk fel a lakosság figyelmét további szakorvosi ellátás szükségességére." - foglalta össze az Egészségváros eredményeit Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kormányzati kapcsolatok PR vezetője. A visszajelzések, és az adományok nagysága jól példázza mennyire fontos és közös ügy az egészségmegőrzés.

A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Instagramon, Viberen vagy YouTube-on!

Olvassa el aktuális cikkeinket!

Orvosmeteorológia
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +33 °C
Minimum: +20 °C

Sok napsütés várható a fátyol- és gomolyfelhők mellett. A magasabbra törő gomolyfelhőkből zápor, zivatar kevés helyen, főként a Dunántúlon fordulhat elő. Az északi, északkeleti szelet a keleti országrészben több helyen kísérik élénk lökések, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 36 fok között alakul. Késő estére 24 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet. Néhol heves széllőkések, zivatar, felhőszakadás lehet.

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Hogy érzed most magad fizikailag?

Hogy érzed magad?

Kirobbanó formában vagy? Válaszd ki a lelki- és testi állapotodhoz illő emojit és nézd meg térképünkön, hogy mások hogy érzik magukat!


Milyen most a lelkiállapotod?

Hogy érzed magad?

Legjobban:
Legrosszabbul:
Kezdjük újra