Szombati programajánló: mindent a dadogásról

A Démoszthenész Egyesület idei őszi konferenciáját október 19-én, szombaton 10 órai kezdettel tartja, amelyre szeretettel várnak minden érdeklődőt. A rendezvény központi témája a dadogás.

A konferenciát a Lónyay Utcai Református Gimnázium és Kollégiumban tartják (1092 Budapest, Kinizsi utca 1-7.), a program sokszínűnek ígérkezik: az előadások mellett, a beszélgetésekkel egy időben, párhuzamosan külön teremben filmvetítés zajlik majd, az előtérben pedig Vass Zoltán fotókiállítása tekinthető meg.

A konferencia résztvevői: Dr. Lajos Péter, Takácsné Csór Marianna, Pozsonyi Ferenc, Rácz Ferenc, Benedek Szabolcs, Papp Sándor Zsigmond, Vámos Miklós, Schmidtné Balás Eszter, Martin F. Schwartz.

A részvételi díj egyesületi tagoknak 2000 Ft, nem tagoknak 3000 Ft, hallgatóknak 1000 Ft előzetes regisztrációval. A helyszínen a belépő mindenki számára 4000 Ft. Az érintettek (amennyiben a kommunikációs akadályozottság dadogás) számára előzetes regisztrációval ingyenes a részvétel. A résztvevőknek ingyenes beszédvizsgálatot ajánlanak.

Wev: http://demoszthenesz.hu

)
Könnyedén az allergia tüneteivel szemben (X)

Frontérzékeny? Vírus stresszes?

Gyors segítség a szakértőtől!
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával!
Headache illustration
Fronthatás: Hidegfront
Maximum: +29, +37 °C
Minimum: +16, +23 °C

Eleinte csökken a felhőzet, majd délután a napsütés mellett a képződő gomolyfelhőkből keleten, illetve a Dunántúlon néhol zápor, zivatar is előfordulhat. Erős, a Bakonyban viharos lesz az északnyugati szél, a legmagasabb hőmérséklet 29, 37 fok között alakul. Szombaton hidegfront hat a szervezetre, de még a hőség is nagy igénybevételt jelent. Görcsös és migrénes fejfájás is jelentkezhet, erősen ingadozhat a vérnyomás és rosszullét is felléphet. A szívbetegeket fokozott terhelés éri! Átmenetileg mérséklődnek a koncentrálási problémák. A kánikulával terhelt tájakon továbbra is fennáll a napszúrás és a hőguta veszélye! A légszennyezettség közepes, csökken. A légnyomás gyengén emelkedik.

Egészséget befolyásoló hatások: