Milyen gyakran kell takarítani a fürdőszobát?

Vécé lehúzásakor a kirepülő vízcseppek – és a baktériumok – akár 2 méterrel arrébb is landolhatnak, beszennyezve ezzel a fürdőszoba különböző felületeit. Ha fenn szeretnénk tartani a fürdőszoba higiéniáját, rendszeres takarításra lesz szükség. De mit is értünk rendszeresség alatt?

Ahhoz, hogy lakókörnyezetünket rendben tartsuk, időközönként takarítanunk kell. A fürdőszoba ráadásul egy rendkívül kényes terület, nem sok ember szeret ugyanis vécét pucolni, vagy penészt vakargatni a kád széléről. A dolgunkat az is megnehezíti, hogy a különféle tárgyak és felületek nem azonos ütemben koszolódnak, így tisztításuk is máskor esedékes. Na de mikor? A webMD cikke ennek járt utána.

Milyen gyakran kell takarítani a fürdőszobát?
Milyen gyakran kell takarítani a fürdőszobát? Fotó: iStock

Zuhanyzó

Tusolás után minden alkalommal töröljük át a zuhanyfülke falait egy ronggyal, hogy megakadályozzuk a penész kialakulását.

Ágyneműt cserélni és ágyhuzatot mosni senki sem szeret - az egyedülálló amerikai férfiak pedig különösen nem. Egy USA-ban készült felmérés eredménye szerint ugyanis a 18 és 25 év közötti egyedülálló férfiak 55 százaléka évente mindössze négyszer húznak fel frissen mosott huzatot a paplanra és a párnára. És hogy ez miért is probléma? Azon kívül, hogy nem túl komfortos minden este egy piszkos ágyban álomra hajtani a fejünket, a megfelelő higiénia hiánya még betegségekhez is vezethet. Részletek !

Kád

Hetente suvickoljuk ki a kádat és töröljük fel körülötte a padlót univerzális fürdőszobai tisztítószerrel.

Törölköző, kilépő szőnyeg

A törölközőket és a fürdőszobai szőnyeget hetente mossuk ki.

Mosdókagyló

A mosdókagylót legalább hetente egyszer fertőtlenítsük - a legjobb egyébként az lenne, ha mindennap beiktatnánk a teendőink közé.

Fürdőszivacs

A fürdőszivacsot minden egyes használat után jól csavarjuk ki, és száraz, nyitott helyen szárítsuk meg. Kéthetente érdemes le is cserélnünk.

Vécé

Hetente egyszer jól súroljuk át és fertőtlenítsük ki a vécécsészét, és mielőtt a tisztítószert leöblítenénk, helyezzük bele a vécékefét, hogy az öblítéssel azt is átmoshassuk. A csésze külsejét is töröljük át egy szivaccsal.

Zuhanyfüggöny

Havonta egyszer a zuhanyfüggönyt is fertőtlenítsük ki.

)
Tiszta levegő (X)

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +25, +31 °C
Minimum: +11, +20 °C

Közepesen felhős időre van kilátás, helyi zápor, zivatar kialakulhat. Élénk lesz az északi szél, 26, 31 fokos maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap kettősfront szerű panaszokat lehet tapasztalni, de markáns front továbbra sem érkezik. A keringési és vérnyomáspanaszok mellett a fejfájás lehet a leggyakoribb, de az ingerlékenység is a nyugtalanság is jellemző tünet lehet. A hőérzet és a komfortérzet is ingadozik! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás alig változik.

Egészséget befolyásoló hatások:

Fülledtség (magas páratartalom 25 fok feletti hőmérséklettel)