Megvan a megoldás a poloskák ellen

Rájöttek a tudósok, hogyan lehet otthonunktól távol tartani a poloskákat.

A jó idő közeledtével a poloskák is újra megjelennek, és kezdik bevenni otthonunkat is. A büdös bogarak jelenléte nagyon zavaró tud lenni: szerencsére amerikai kutatók kikísérletezték, mekkora az a hézag, amelyen már nem tudja átpréselni magát az állat - írja a hvg.hu .

poloska
Megvan a megoldás, amellyel távol tarthatjuk a büdös bogarakat (Fotó: 123rf)

A rés, amelyen már nem jutnak át

Az elmúlt évek egyik leggyűlöltebb állata lett a kellemetlen szagú poloska , amelytől szinte lehetetlen megszabadulni. A lakásból alig lehet kitessékelni a klímaváltozás miatt nálunk is elszaporodó bogarakat, sőt a bejutásukat sem tudjuk igazán megakadályozni.

A mintegy másfél centiméter hosszúságú, barna vagy zöld színű poloskák bizarr külsejük, zajos éjszakai életmódjuk és a bűzmirigyeikből "veszélyhelyzetben" kibocsátott, kellemetlen szagú váladékuk miatt nem éppen a legkedvesebb vendégeink. Mit tehetünk, hogy ne jussanak be a lakásunkba? Kattintson!

A jelenség nem csak nálunk probléma, világszerte sokakat zavar, ezért a Virginiai Egyetem kutatói nemrég belefogtak egy kísérletbe: egy fából készült dobozba zárták a poloskákat, majd lyukakat és réseket vágtak rá, a doboz hőmérsékletét pedig elkezdték növelni, hogy a rovarok biztosan ki akarjanak jönni belőle. Arra az eredményre jutottak, hogy a poloskák a 7 milliméternél kisebb lyukakon, valamint a 3 milliméternél kisebb vágásokon nem fértek át, így a lakásba sem tudnak az ennél kisebb réseken bejutni.

Ezért hasznos a kutatás eredménye

Ugyan a poloskák egy sima ajtónyitást vagy szellőztetést is képesek kihasználni, ezzel a ténnyel érdemes tisztában lenni, hiszen a legtöbb ember úgy hiszi, a poloska igazából bármilyen kis helyen képes elférni. Ám ha tisztában vagyunk vele, hol lehetnek ennél nagyobb hézagok, ezen területek korrigálásával nagy mértékben csökkenthetjük a bejutó büdös bogarak számát.

A frontérzékenyek nálunk gyógyulnak!

Fejfájás? Vérnyomás? Fáradtság? Sok stressz?
Frontérzékeny lehet!
Fejfájás? Ingadozó vérnyomás? Rosszullétek? Szédülés? Álmatlanság? Fáradékonyság? Feszültség? Sok stressz?
Személyre szóló, gyógyszer nélküli gyógymódok az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával! Fejfájás? Vérnyomás? Rosszullét? Fáradtság? Idegesség? Sok stressz?
Headache illustration
Fronthatás: Nincs front
Maximum: +14, +18 °C
Minimum: +1, +8 °C

Több órára kisüt a nap, majd délután nyugat felől elkezd megnövekedni a felhőzet. Napközben számottevő csapadék nem várható, de estétől egyre többfelé kell esőre, záporra készülni. Megélénkül a délire forduló szél, 14, 19 fok közötti maximumhőmérsékleteket mérhetünk. Vasárnap nem jön front. Az előző napi fronthatás miatt azonban a fokozottan érzékenyek még mindig tapasztalhatnak vérnyomásproblémákat, illetve sokaknál a fejfájás sem szűnik meg teljesen. A napsütés javítja a hangulatot, a a kinti programoknak kedveznek a feltételek. Este, éjjel erős hidegfront érkezik! További fontos részletek a meteogyógyász® mai videójában! A légszennyezettség alacsony, alig változik. A légnyomás süllyed.

Egészséget befolyásoló hatások: